Emberek

Öngyilkos lett Anthony Bourdain amerikai sztárséf, televíziós műsorvezető

Szerző: Gusto
2018/06/08   |   21:28

Holtan találták egy strasbourgi szállodában Anthony Bourdain amerikai sztárséfet, televíziós műsorvezetőt. A CNN pénteki közleménye szerint a 61 éves férfi öngyilkosságot követett el.

Bourdain a CNN nagysikerű gasztronómiai sorozata, a Nem séfnek való vidék házigazdája volt. A sorozathoz három éve Budapesten is forgatott egy epizódot.

A tévécsatorna közleményben búcsúzott "a baráttól és kollégától". Mint fogalmaztak, "a nagyszerű kalandok, új barátok, jó ételek és italok, valamint a világ érdekes történetei iránti szeretete tették páratlan mesélővé" - idézte a The Daily Telegraph.

A CNN közleménye szerint Bourdain strasbourgi hotelszobájában akasztotta fel magát. Bourdain a Nem séfnek való vidék egy új epizódját forgatta a francia városban.

A tévés személyiségnek több bestsellere is megjelent. Házigazdája volt a Food Network A bolygó amerikai, valamint a Travel Channel Anthony Bourdain - fenntartások nélkül című Emmy-díjas műsorának is - emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

Bourdain a héten a második amerikai híresség volt, aki önkezével vetett véget életének. Az 55 éves Kate Spade divattervezőt kedden találták holtan New York-i otthonában.

Egy csütörtökön közzétett hivatalos amerikai statisztika szerint 1999 és 2016 között minden amerikai államban nőtt az öngyilkosságok száma.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok