Buborékláz

Kedvenc pezsgőnk Köveskálról

Kép forrása: eszakipart.hu
Szerző: Rozsomák
2018/06/09   |   18:12

Szeretjük a Pálffy pincészetet, és ezért külön öröm volt, hogy pezsgővel is debütált a piacon. Ráadásul roséval.

Spontán erjedt az alapbor, aztán Szentesinél Budafokon pezsgősítették.

A Szentesi-féle bérpezsgőpincészet a 2009-es évjárattal indult. A borászoknak azóta sem kell mást tenni, mint a kiváló minőségű alapbort leszállítani a budafoki pincébe, a többi már Szentesi József dolga.

A mészkő pince minden tekintetben ideális, annak idején is hasonló célt szolgált.

A Pálffy rosé 100% pinot noir, pezsgőnek szüretelve. Halvány (baba)rózsaszín. Elegáns szín, bizonyos fénytörésben szinte fehérnek látszik. Visszafogott, kristálytiszta illat: hűvös, piros gyümölcsös, erdei szamóca, málna és eper, plusz ásványok.

Elképesztően finom, elegáns, hosszú íz a fent említett szamóca-málna-eper gyümölcsarzenállal.

A textúrája selymes-bársonyos, ínysimogató. Utóízében sejtésnyi mogyorós aromák.

Egyetlen fájdalmunk, hogy 6450 forintért csöppet túl van árazva. De hát ettől szenved a magyar borpiac 25 éve.

:(

Legolvasottabb
Bakker, bezár a Zsiga bár
Kár, hogy csak a rossz hírnek van hírértéke.... Tovább »
Pohner Ádám bekerült a 2019-es világdöntőbe!
Véget ért a Bocuse d’Or 2018 szakácsverseny európai döntője Torinóban.... Tovább »
Nem méregleveket, hanem valódi vitaminbombákat akarunk
Ehhez a mozgalomhoz érdemes csatlakozni.... Tovább »
Megérkezett a Gasztrotérkép Applikáció
Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép. ... Tovább »
Legolvasottabb
Bakker, bezár a Zsiga bár
Kár, hogy csak a rossz hírnek van hírértéke.... Tovább »
Pohner Ádám bekerült a 2019-es világdöntőbe!
Véget ért a Bocuse d’Or 2018 szakácsverseny európai döntője Torinóban.... Tovább »
Nem méregleveket, hanem valódi vitaminbombákat akarunk
Ehhez a mozgalomhoz érdemes csatlakozni.... Tovább »
Megérkezett a Gasztrotérkép Applikáció
Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép. ... Tovább »
Olvasósarok