Ajánljuk

Élménybringázzon a villányi dűlők között!

Szerző: Gusto
2018/06/14   |   12:08

2018. június 23-a az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken.

A Siklósi várba várják a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit, hogy három túra közül választva megismerjék a Tenkes-hegyi pincéket, a helyi termékeket, a Villányi-hegység dűlőit és borait.

A Villány és Siklós közötti élménybringatúra idén két távon 15 illetve 25 km-en teljesíthető. A frissítőpontokon a borvidéki gasztronómia, helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkednek a vendégek: 

  • GNZR borcsalád
  • Gere Tamás és Zsolt borai 
  • Blum Pincészet borai
  • házi szörpök és gyümölcslevek
  • a Trinitás Sajtműhely sajttálja, joghurtkelyhe, túrótortája
  • Engelbert Fagylalt kézműves fagylaltjai
  • a Villányi borvidék sváb gasztronómiai hagyományát őrző stifolder falatok
  • A kézműves sör, a Choose life.

A befutónál a Siklósi várban az új közösségi bisztróborból a RedY-ből kapunk kóstolót.

Az érdeklődőknek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítunk a Rent bike Villány jóvoltából.

Részletes program itt.

A Tenkes Pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat. A gyalogtúra a Siklósi várból indul, oda-vissza 10 km.  A Szabó-, Arnold-, Joó-, Rubintos- és Kalmár pince boraikon kívül házi falatkáikkal, és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző ebédajánlatokkal várják a vendégeket.

Részletes program itt.

A Tenkes 20 és 40 MTB teljesítménytúra igazi sportprogram. A Villány-hegység gerincén, dűlőiben feszegethetik határaikat a versenyzők. A szintkülönbség 570 m. A túra időméréses és csak 14 év feletti indulókat várnak. 

Részletes program, versenykiírás itt.

További részletek pedig itt.

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok