Életmód

Nem méregleveket, hanem valódi vitaminbombákat akarunk

Szerző: Rozsomák
2018/06/18   |   14:59

Mindig megdöbbenek, ha egy étteremben a felszolgálók nem tudnak érdemi választ adni arra a kérdésre, biocitromból készült-e a limonádé. Mert hát baromira nem mindegy, hogy a citrom, narancs vagy lime héja mérget vagy vitamint tartalmaz.

Úgy néz ki, végre elindult a mozgalom: A "Limonádé jó szívvel" - lemonAID olyan ügy, melyet minden fenntartható vendéglátást zászlójára tűző étterem és vendéglátóhely tulajdonosának fel kell(ene) vállalnia.

Üdvözlendő a trend, hogy a vendéglátást magas színvonalon űző helyeken jelentősen visszaesett a nagyipari üdítő fogyasztása.

Többen már az itallapra sem teszik fel ezeket és csak termelői, ellenőrizhető forrásból származó szörpöket, gyümölcsleveket, helyben készült frissítőket árulnak.

"Vendéglátóként különösen fontos, hogy az általunk készített üdítőket, frissítőket jó szívvel tudjuk kínálni a vendégek számára, és itt a küllem mellett a beltartalmat és az egészségre gyakorolt hatásokat is figyelembe kell venni.

Ez a faktor a limonádékészítés folyamatában különösen fontos.

Nagy figyelmet és utánajárást kíván, hogy csak emberi fogyasztásra alkalmas, ellenőrizhető forrásból származó citrusokkal készítsük a limonádékat és díszítsük az egyéb italokat, hiszen köztudott, hogy a citrusok héja méreganyagokat tartalmazhat" - vallják a szervezők.

Miénk a felelősség, hogy ne "méregleveket", hanem valódi vitaminbombákat adjunk a vendégeinknek.

Kedves felelősségteljes vendéglátók! 

Csatlakozzatok mozgalmunkhoz, nyomtassátok ki és ragasszátok ki a jó szívvel készített limonádék megkülönböztető matricáját. Legyen a közös jelszavunk: lemonAID, limonádé jó szívvel!

CSATLAKOZZ! Küldj képet, ragaszd fel, írj emailt a limonadejoszivvel@gmail.com-ra, hogy felvehessünk a csatlakozók közé!

Matrica innen letölthető.

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok