Emberek

Lemondott a Michelin Guide nemzetközi igazgatója

Michael Ellis (kép forrása: cocinayvino.com)
Szerző: Gusto
2018/06/19   |   13:41

Michael Ellis szeptember 14-én hagyja el az étteremkalauz vezetői posztját, hogy a Dzsumeira dubaji luxushotel-hálózat gasztronómiai felelőse és többek között új éttermi koncepciójának kidolgozója legyen.

A francia-amerikai Ellis saját elmondása szerint hét évet töltött a Michelin élén, ez alatt a nemzetköziség előmozdításán dolgozott.

Utódját később nevezik meg.

A Michelin szóvivője szerint Ellis távozásának "egyáltalán nincs" köze stratégiai véleménykülönbségekhez.

A Michelin-kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg 117 éve és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. Az elmúlt években 30 ország éttermeit látogatták munkatársaik.

A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az éttermet is.

A 2018-as európai kiadványban az Onyx Magyarországon elsőként két Michelin-csillagot kapott, míg a Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy csillagát. Az eredményt Budapesten hirdették ki májusban, a rendezvényen Michael Ellis köszöntötte az elismert éttermek séfjeit.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok