Gourmet

Megvan a világ 50 legjobb étterme

Massimo Bottura
Szerző: Gusto
2018/06/20   |   15:48

Az olaszországi Osteria Francescana lett az első A világ legjobb 50 étterme idei rangsorában. A díjat kedden adták át a spanyolországi Bilbaóban.

Az elmúlt három évben másodszor választották meg a Massimo Bottura vezette modenai éttermet a legjobbnak. A szervezők szerint az Osteria Francescana "a hagyományok előtti tiszteletet a szenvedélyes modernséggel kombinálja", "filozófiai elképzeléseit régimódi ízekkel" mutatja be.

Osteria FrancescanaOsteria Francescana

A William Reed Business Media által kialakított rangsor helyezettjeiről több mint ezer séf, ételkritikus és az iparág más szereplői döntöttek világszerte.

  1. Osteria Francescana (Modena, Italy) - Best restaurant in Europe
  2. El Celler de Can Roca (Girona, Spain)
  3. Mirazur (Menton, France)
  4. Eleven Madison Park (New York City) - Best restaurant in North America
  5. Gaggan (Bangkok) - Best restaurant in Asia
  6. Central (Lima, Peru) - Best restaurant in South America
  7. Maido (Lima, Peru)
  8. Arpege (Paris, France)
  9. Mugaritz (San Sebastian, Spain)
  10. Asador Etxebarri (Axpe, Spain)
  11. Quintonil (Mexico City, Mexico)
  12. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, New York)
  13. Pujol (Mexico City, Mexico)
  14. Steirereck (Vienna, Austria)
  15. White Rabbit (Moscow, Russia)
  16. Piazza Duomo (Alba, Italy)
  17. Den (Tokyo, Japan) - Highest climber
  18. Disfrutar (Barcelona, Spain) - Highest new entry
  19. Geranium (Copenhagen)
  20. Attica (Melbourne, Australia)
  21. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris, France)
  22. Narisawa (Tokyo, Japan)
  23. Le Calandre (Rubano, Italy)
  24. Ultraviolet (Shanghai, China)
  25. Cosme (New York City)
  26. Le Bernardin (New York City)
  27. Boragó (Santiago, Chile)
  28. Odette (Singapore) - New entry
  29. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Paris, France)
  30. D.O.M. (São Paulo, Brazil)
  31. Arzak (San Sebastian, Spain)
  32. Tickets (Barcelona, Spain)
  33. The Clove Club (London, UK)
  34. Alinea (Chicago)
  35. Maaemo (Oslo, Norway) - New entry
  36. Reale (Castel Di Sangro, Italy)
  37. Restaurant Tim Raue (Berlin, Germany)
  38. Lyle’s (London) - New entry
  39. Astrid y Gastón (Lima, Peru)
  40. Septime (Paris, France)
  41. Nihonryori RyuGin (Tokyo, Japan)
  42. The Ledbury (London, UK)
  43. Azurmendi (Larrabetzu, Spain) - Sustainable restaurant award
  44. Mikla (Istanbul, Turkey) - New entry
  45. Dinner by Heston Blumenthal (London, UK)
  46. Saison (San Francisco)
  47. Schloss Schauenstein (Fürstenau, Switzerland) - New entry
  48. Hiša Franko (Kobarid, Slovenia) - New entry
  49. Nahm (Bangkok, Thailand)
  50. Test Kitchen (Cape Town, South Africa) - Africa’s best restaurant
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok