Borok

A kékbor a legújabb agymenés

Szerző: Gusto
2018/08/02   |   14:20

A francia vállalkozó, René Le Bail a fejébe vette, hogy honfitársait a vörös- és fehérbor mellett a kékbor rajongóivá változtatja a Vindigo bevezetésével.

Az úgynevezett kékbort eredetileg Franciaországban szerette volna elkészíteni, de olyan ellenállásba ütközött, hogy letett róla.

Az agymenéshez végül Spanyolországban talált partnerre, akivel elkezdtek azon ügyködni, hogy a chardonnay-nak tengerkék színt varázsoljanak a kékszőlők héjában található antociánok segítségével.

Le Bail szerint a bor aromájában megtalálható a cseresznye, a szeder és a passiógyümölcs, és kiváló kísérője a tenger gyümölcseinek, illetve az osztrigának.

Eddig cirka 35 000 palack Vindigót értékesítettek Sète-ben, egy dél-franciaországi kikötővárosban, palackját 12 euróért. Le Bail szerint elsősorban a nők értékelték a különleges bort, ami vinokiller Frankensteinünk szerint remek nyári ital, amit a plázson vagy a medence szélén érdemes kortyolgatni.

Le Bail nem adja fel, hogy kékbort készítsen Franciaországban, de először szeretné a Vindigót az Egyesült Királyságba, Kínába, Indonéziába, Olaszországba és Belgiumba exportálni.

Kérdés, hogy minek. De tényleg.

(forrás: thedrinksbusiness)

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok