Borok

Az indiai bor lehet az új trend

A kép illusztráció
Szerző: Gusto
2018/08/04   |   15:41

Tegnap még a narancsbortól vagy a pét-nattól (Pétillant Naturell) visszhangzott a sajtó, itt-ott felvillant a kékbor is. A divatdiktátor Londonban a következő trend az indiai bor lehet.

A Liberty Wines kereskedőcég nemrég két indiai birtokot adott a portfóliójához: az egyik M/S névre hallgat, Steven Spurrier borszakíró és a toszkán borász Piero Masi közös gyermeke, a másik a J’NOON, a lelkes francia Jean-Charles Boisset tulajdona.

"A J'NOON és az M/S magas minőségű termékei tökéletesen alkalmasak a merészebb, kalandvágyóbb éttermesek és kiskereskedők igényeinek kielégítésére, akiket komolyan érdekel, mit tud produkálni kéz a kézben az indiai terroár és a modern európai borászati tudás" - mondta a Liberty ügyvezető igazgatója, David Gleave MW.

Steven SpurrierSteven Spurrier

Az indiai borok túlnyomó többsége India harmadik legnagyobb államában, Maharashtrában készül.

Az M/S borászat ültetvényei például a Nira folyó jobb partján, 97 hektáron, a tengerszint fölött 650 méter magasan helyezkednek el.

Az európai ízlés számára ismerős fajtákból (chardonnay, sauvignon blanc, sangiovese, cabernet franc, syrah) készülnek a borok, melyeket az indiai jelző és talaj tehet egzotikussá és eladhatóvá az újdonságokra éhes európai piacon.

A piacot meghódító indiai borok palackára 15 és 36 angol font, vagyis 5400 és 13 000 forint között mozog.

(forrás: thedrinksbusiness)

Legolvasottabb
Megvan az idei Magyarország tortája
Magyarország cukormentes tortája is.... Tovább »
Feljelentik a borászokat a madárriasztó hangágyúk miatt
10-12 másodpercenként durrognak a hangágyúk.... Tovább »
Hat fogás a Parlamenttől a Rákóczi hídig
Teszteltük Budapest egyetlen gasztrohajóját.... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan az idei Magyarország tortája
Magyarország cukormentes tortája is.... Tovább »
Feljelentik a borászokat a madárriasztó hangágyúk miatt
10-12 másodpercenként durrognak a hangágyúk.... Tovább »
Hat fogás a Parlamenttől a Rákóczi hídig
Teszteltük Budapest egyetlen gasztrohajóját.... Tovább »
Olvasósarok