Ajánljuk

Újra kell nyitni a Balatont

Szerző: Gusto
2018/08/29   |   09:06

Újabb meglepő húzással állt elő a Balatoni Kör: szerintük nem zárni vagy temetni kell ilyenkor a nyári szezont, hanem újranyitni.

A Balatoni Kör évek óta a tóparti vendéglátás minőségi megújulását szorgalmazza és fontosnak tartották Füreden közösen fellépve felhívni a figyelmet a tényre, hogy a klímaváltozás következtében ma már bő egy hónappal augusztus 20 után is nyári idő, sőt akár strandidő szokott lenni az utóbbi évek statisztikái alapján.

Balatoni KörBalatoni Kör

Valóban, idén április vége óta kimondottan kánikula volt jellemző, így összességében legalább két hónappal hosszabb ma már a nyár a köztudatban korábban nyárként rögzült időszaknál.

Közös közleményükben kiemelik, hogy a vendégek a szeptemberi időszakban a tó legszebb arcát és a legminőségibb balatoni vendéglátást ismerhetik meg.

Kalóz Strandbisztró, BalatonfövenyesKalóz Strandbisztró, Balatonfövenyes

Jellemzően azok a helyek tartanak nyitva az augusztus 20 utáni hetekben a strandokon és máshol is, ahol leginkább minőségi a kínálat és a kiszolgálás, így a vendég ilyenkor már biztos lehet, hogy a lehető legjobbat kapja a Balatonnál. 

Egyszóval még korai őszi szezonról beszélni, sőt: augusztus végével kezdődik a legminőségibb nyári hónap a Balaton partján.

(forrás: Kardos Gábor)

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most kell Füreden bort kóstolni

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok