Borok

A proseccorajongók is megnyugodhatnak

Szerző: Gusto
2018/09/01   |   09:18

Nagy kedvencünk a prosecco, ezért figyelemmel kísérjük a régióból érkező híreket. Ezt mindenképpen meg kell osztanunk a rajongókkal.

Stefano Zanette, a Prosecco DOC Consorzio elnöke a minap bejelentette, az olaszok méltán népszerű habzóborának alapanyaga idén minőségben megközelítette a tökéletes állapotot.

A meleg nyarat most kellemes hűvösebb idő követi a régióban, beleértve egy kis jótékony esőt közvetlenül a szüret előtt. Ennél ideálisabb nem is lehetne az idő az észak-olasz régióban, Veneto és Friuli-Venezia tartományban.

A most következő szüret azért lesz tökéletes, mert a nappali és éjszakai hőmérséklet ingadozása fokozza az aromaképződést és ezáltal a szőlő minőségét. Nagy ízek és szikrázóan szép savak vannak születőben.

A szüret még ezen a héten megkezdődik. Hajrá!

(forrás: thedrinksbusiness)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Három szuper proseccót találtam

A prosecco nem a szegény ember pezsgője

Egy prosecco Júlia erkélyéről

 

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok