Borok

A proseccorajongók is megnyugodhatnak

Szerző: Gusto
2018/09/01   |   09:18

Nagy kedvencünk a prosecco, ezért figyelemmel kísérjük a régióból érkező híreket. Ezt mindenképpen meg kell osztanunk a rajongókkal.

Stefano Zanette, a Prosecco DOC Consorzio elnöke a minap bejelentette, az olaszok méltán népszerű habzóborának alapanyaga idén minőségben megközelítette a tökéletes állapotot.

A meleg nyarat most kellemes hűvösebb idő követi a régióban, beleértve egy kis jótékony esőt közvetlenül a szüret előtt. Ennél ideálisabb nem is lehetne az idő az észak-olasz régióban, Veneto és Friuli-Venezia tartományban.

A most következő szüret azért lesz tökéletes, mert a nappali és éjszakai hőmérséklet ingadozása fokozza az aromaképződést és ezáltal a szőlő minőségét. Nagy ízek és szikrázóan szép savak vannak születőben.

A szüret még ezen a héten megkezdődik. Hajrá!

(forrás: thedrinksbusiness)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Három szuper proseccót találtam

A prosecco nem a szegény ember pezsgője

Egy prosecco Júlia erkélyéről

 

Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Legolvasottabb
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.... Tovább »
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei
Megvannak a kategóriagyőztesek is.... Tovább »
Bott Frigyes szintet lépett
Új, biodinamikus borsorral jelentkezett.... Tovább »
Ilyen finomat se ittam még Zwackéktól
Gincunami söpör végig Európán.... Tovább »
Olvasósarok