Ízek

Magyarországra voltak a legtöbben kíváncsiak a torinói ízfesztiválon

Szerző: Gusto
2018/09/23   |   19:17

Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és a minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt nemzetközi fesztiválján (Terra Madre Salone del Gusto) Torinóban, amelyet a hétfői zárónapig becslések szerint mintegy másfél millióan keresnek fel.

A nemzetközi ízfesztiválon számtalan olasz és külföldi kiállító jelent meg, a legtöbben azonban az első alkalommal saját pavilont állító Magyarország asztalainál álltak sorba kostolóra, ahol Eger, a Mátra és Szekszárd régiója mutatkozott be.

(Halkan jegyezzük meg, reméljük, hogy ez valóban objektív, elfogulatlan szemtanú infója, és nem valami hazafias bulshit. Mert azért az mégis furcsa, hogy a kint lévő borászatok egyike sem posztolt egyetlen képet sem a nagy eseményről. Szóval csínján kell bánni az MTI hírekkel - a szerk.)

A pavilon a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Slow Living Hungary egyesület támogatásával valósult meg. Az egyesületet vezető Szekeres Diána mérföldkőnek nevezte, hogy Magyarország mostantól saját kiállítótérrel van jelen az ökotudatos és fenntartható gasztrokultúra legnagyobb európai és nemzetközi találkozóján.

A minden második évben megrendezett Slow Food fesztivál az idén az Étel a változásért címet kapta. A rendezvényen idén 140 ország ötezer képviselője vett részt, s a 800-nál is több kiállító között voltak termelők, családi gazdálkodók, táplálkozásszakértők, szakácsok, borászok, vendéglátásban dolgozók, az élelmiszer- és gasztropiac résztvevői. 

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok