Életmód

A vegán hal banánvirágból készül. Mi van?

Szerző: Gusto
2018/10/04   |   19:34

Sült "hal" és sült krumpli, "homár" és "rákkoktél" is szerepel az étlapon London első vegán fish and chips kisvendéglőjében, amely csütörtökön nyílik meg a brit főváros Hackney negyedében.

A leghíresebb brit étel rajongói azonban nem biztos, hogy ilyen fish and chipsről álmodnak, a sült hal ugyanis nem halból készül, és a rákokat sem a tengerből fogják ki.

A Sutton and Sons vendáglátólánc idén kezdte el kísérleti jelleggel árulni a vegán fish and chipset egyik kelet-londoni üzletében, ám nem számolt a semmilyen állati eredetű terméket nem tartalmazó étel sikerével.

"Gondoltuk, hogy előállunk valami vegánnal, és meglátjuk, miként fogy. Nagyon jó a fogadtatása, ezért egy teljes menüsort készítettünk" - mondta a tulajdonos, Daniel Sutton.

Mivel folyamatosan nagy a kereslet az új menüre, Sutton csütörtökön megnyitja első olyan fish and chips vendéglőjét, amely kizárólag vegán - hús- és tejtermék mentes - ételeket kínál.

A vegán hal banánvirágból készül, amelyet tengeri algában és tengeri köményben marinálnak, hogy halíze legyen, majd bő zsírban megsütik. A vegán rák pedig japán burgonykeményítőből készül.

BanánvirágBanánvirág

Sutton szerint egyes vendégek jobban szeretik a vegán menüt, mint a halat, miközben mások úgy vélik, a tőkehal ízét nem lehet felülmúlni.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok