Borok

Az angolok imádják a csokibort

Szerző: Gusto
2018/10/14   |   09:24

A karácsonyi szezonban az Aldi polcait ismét ellepik a csokoládéborok.

Az Egyesült Királyságban mindenképp. Arról egyelőre nem tudunk, hogy a csokibormánia minket is megtalál-e.

Eddig csak bizonyos borok és csokoládék összekóstolásával találkoztunk, a csokibor létezéséről sejtésünk sem volt.

Az Aldi polcain tavaly télen jelent meg a Rubis és soha nem látott népszerűségre tett szert, úgyhogy az üzletlánc már most belengette, hogy idén visszatér az ital a boltokba. 

Szóval a britek odáig vannak érte és már alig várják, hogy november 14-én 9, 99 fontért magukévá tehessenek minimum egyet a fél literes palackok közül.

Hogy mi van a palackban? Erősített spanyol édes-vörös tempranillo, fűszerezve prémium kakaóbabból kreált csokoládéval, amely fűszeres-vaníliás aromákkal dúsítja az amúgy pirosgyümölcsös édesbort.

Mit jelent az erősített bor? "Azokat a borokat nevezzük alkohollal dúsított, vagy erősített boroknak, amelyek készítésekor, még az alkoholos erjesztés során, vagy az erjedés végeztével magasabb alkoholtartalmú adalékot - leginkább borpárlatot - adnak a borhoz, amely annak cukor- és alkoholtartalmát egyaránt növeli". (borlexikon)

Egyébként tavaly a Rubi csokoládébor ezüstérmet szerezett a Nemzetközi Bor- és Párlatversenyen.

(forrás: thedrinksbusiness)

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok