Ajánljuk

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mutatkozik be

Szerző: Gusto
2018/10/23   |   17:02

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mintegy ötven termelőjének több mint százötven bora, mesterkurzusok és zenei programok is várják a látogatókat a 2. Bormedence Kárpát-medencei borünnepen október 27-én a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A Bormedence célja, hogy egyetlen kóstoló keretében ismertesse meg a közönséggel a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, miközben alkalmat nyújt arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek és találkozhassanak fogyasztóikkal.

Az idei rendezvény díszvendégei a Bereg-vidék (Kárpátalja), illetve Badacsony és a Szent György-hegy lesznek.

A Bormedence két mesterkurzust is hirdet. John Szabo magyar származású kanadai Master Sommelier, a Volcanic Wines című kötet szerzője Vulkanikus Badacsony (a kéknyelű és társai) címmel Badacsony, Szigliget, a Szent György-hegy és Somló egyedi borszőlőfajtáit mutatja be, míg Szakács-Orha Imre erdélyi Master of Wine-jelölt a feketeleányka (feteascá neagrá) világába vezeti be az érdeklődőket erdélyi, anyaországi és regáti (romániai) tételeken keresztül.

A rendezvény részletes programja itt érhető el.

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok