Ízek

Ez lesz a legpihentebb gasztrofesztivál

Szerző: Gusto
2018/10/25   |   13:34

Budapestet is elérte a világ őrültebb részein tomboló fekete étel és ital trend. November 4-én elképesztő gasztronómiai eseményen, a Fekete Étel Fesztiválon tömhetjük magunkba a nagyon furcsa ételeket és italokat.

Szuper kiállítók érkeznek minőségi ételekkel és italokkal.

Először is a helyszínre érkező vendégek azonnal kapnak egy ajándékcsomagot, amellyel megkezdődik a fekete leves, például a nyelvük már eleve fekete lesz, mert a Monté brazil nádcukor nyalóka bizony beszínezi.

Ezután lesz fekete macaron a Bolka Bonbontól legalább nyolc ízben, és a hangulatot azonnal alapozhatjuk Zwack Unicum alapú fekete koktéllal is, amelyet a világ 50 legjobb bárja közé választott Boutiq Bar kínál majd.

Ők a helyszínt biztosító Flow Specialty Coffee Bar & Bistróval közösen állnak majd egy pultban, de a Flow ezen kívül természetesen készül sok-sok kávéval, fekete limonádéval, és mivel ők egy vegán étterem is egyben, a konyha fekete szezám fagyit és Black Buddha Bowlt kínál majd.

Nemrég csatlakozott az amúgy is elegáns sorba a Costes Downtown, nem mással, mint elképesztően izgalmas fekete uborka fogással érkezik, de az Impostor Bar & Eatery is kitesz magáért, fekete vegán taco-t és rament ehetünk majd a standjuknál.

Az édességek sorát gazdagítja az egyedülálló minőségű bonbonokat készítő Zangio Artisan műhely, valamint a Hiszteria Cremeria, ők pedig fekete fagyit hoznak, valamint fekete tart és a fekete bounty süteményük lesz a kínálatban.

Orosz és magyar sörfőzde fúzióját hozza a Csupor sörfőzde, Matryoshka fekete sört ihatunk majd náluk.

A legfurcsább kiállítók egyike a Dr. Aliment Funkcionális Élelmiszerkutató intézet lesz, akik hoznak a rendkívül egészséges fekete fokhagymájukból és különleges fekete élelmiszer-fejlesztéseikből.

Három független standdal is találkozhatunk majd, az egyiken fekete kenyeret kóstolhatunk, a másik standon az amúgy profi és rendkívül kreatív magánséf és blogger, Susa konyhája fekete tejberizst kínál majd kandírozott naranccsal, fekete szezám pudingot, valamint gyömbéres panna cottát fekete szezámzselével.

Érkezik a BOOOK Kiadó csapata is, akik amúgy gasztronómiai témájú könyvek kiadásával foglalkoznak, de két könyvük a DIY és a GastRock passzol az eseményhez, így azokra hangolt fekete finomságok kóstoltatásával kényeztetik majd a közönséget.

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok