Gourmet

Gyorséttermet nyit a két Michelin-csillagos séf

Thierry Marx (kép forrása:fastfood.trendolizer.com)
Szerző: Gusto
2018/10/27   |   13:52

Gyorséttermet nyit a párizsi Champs-Élysées-n Marxito néven Thierry Marx két Michelin-csillagos séf, az étlap sztárja a hajdinalisztes szendvics lesz.

"Gyorsétterem, nem gyorsétterem, nem ez foglalkoztat, hanem az, hogy lehet-e jót enni gyorsan és olcsón. Öt és tíz euró közötti skálán kínálni valamit egy olyan ügyfélkörnek, amelyik délben kellemes körülmények között akar táplálkozni, jól megválogatott alapanyagokból" - mondta Thierry Marx.

"Ráadásul még rondán sem kell kinéznie" - tette hozzá a Mandarin Oriental étterem és a Gare du Nord pályaudvaron működő Étoile du Nord söröző séfje a Marxito október 29-i megnyitása előtt.

A Marxito belsőépítésze a japán Ito Ora. A púderrózsaszínre festett falak között 170 négyzetméteren 50 ülőhely várja a vendégeket. Az asztalok a plafonról ereszkednek le.

Az étlapon a hajdinalisztes szendvics sós és édes változatban szerepel, az ára négy eurónál kezdődik, sőt, még hajdinafagylalt is kapható. A déli menü ára 15-17 euró.

"A Marxito se nem bretagne-i, sem orosz palacsinta, hanem ennek a keveréke, amin jót mulatunk. Félig kelesztett-félig pirított, bármi lehet a belsejében" az évszaknak megfelelően: füstölt lazac, marha pastrami, ősszel currys zöldségkrém, nyáron paradicsom és eper - mondta Thierry Marx. 

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
Kiderült, hogy nem egészségesek a fekete kaják
A szokatlan szín felkelti a fogyasztók érdeklődését.... Tovább »
Komlót termesztenek párizsi házfalakon
A házfalak megművelését önkéntes komlófarmerekre bízzák.... Tovább »
Húsz éve nem volt ilyen szüret Németországban
A legtöbbet rizlingből szüreteltek.... Tovább »
Olvasósarok