Emberek

Lovaggá ütötték Koch Csabát

Szerző: Gusto
2018/11/06   |   12:17

A hajós-bajai termelő az első magyar borász, aki bekerült a gasztronómiai lovagrend tagjai közé.

Az illusztris tagokból álló társaság névadója a francia konyhaművészet talán legnagyobb alakja, Koch Csaba elismerése pedig azt is jelzi, hogy hajós-bajai és villányi borai a csúcsminőségű gasztronómiában is megállják a helyüket.

Az 1954-ben alapított Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrendnek világszerte több mint 30 ezer tagja van. Piros szalaggal ismerik el a szakácsokat (mint például Bíró Lajost), kék szalaggal pedig a gasztronómiához más módon kapcsolódó szakembereket.

Koch Csabát a zöld színű szalaggal tüntették ki, amivel a csúcshelyek csúcsbeszállítóit szokták elismerni.

Az Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrend tagságával természetesen együtt jár annak felelőssége is, hogy a lovagok legjobb tudásuk szerint építsék tovább a minőségi gasztronómiát Magyarországon.

Legolvasottabb
Megvan az év séfje, cukrásza, pékje...
Az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazták.... Tovább »
A BORtavasz 17 pillanata
Vagány rendezvény, ha tehetem, nem hagyom ki.... Tovább »
Két új Michelin-csillaggal gazdagodott Budapest
A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben.... Tovább »
Ezek a magyar borok a legkedveltebbek az európai piacon
Hol szeretik legjobban a magyar bort Európában?... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan az év séfje, cukrásza, pékje...
Az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazták.... Tovább »
A BORtavasz 17 pillanata
Vagány rendezvény, ha tehetem, nem hagyom ki.... Tovább »
Két új Michelin-csillaggal gazdagodott Budapest
A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben.... Tovább »
Ezek a magyar borok a legkedveltebbek az európai piacon
Hol szeretik legjobban a magyar bort Európában?... Tovább »
Olvasósarok