Borok

Kiderült, melyik magyar borvidék a legnépszerűbb úti cél

Szerző: Gusto
2018/11/26   |   15:15

Harmadik éve indult el a Nagy Bor Teszt, az előző évek sikere idén is folytatódott, összesen közel 22 000 fő töltötte ki a kérdőívet.

Az eredmények megerősítették a korábbi tapasztalatokat, a szakmai partner Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával bekerült új kérdések pedig további szempontokra világítottak rá.

Ezekből az derül ki, hogy boros utazást leggyakrabban évente egy alkalommal tesznek a válaszadók (22%), de hasonló azok aránya, akik ennél ritkábban (21%), vagy ennél gyakrabban (17%) keresnek fel boros úti célokat. Mindössze 9% nyilatkozta azt, hogy nem venne részt bortúrán.

A válaszadók döntő  többsége (70%) egy hétvégét, vagyis 2‐3 napot szán  borhoz köthető belföldi utazásra.

Úti cél tekintetében kiemelkedik Villány (46% jelölte meg), utána Tokaj (38%) és Eger (37%) következik.

Jól szerepelt még Badacsony, a Balaton‐felvidék és Szekszárd is.

A Nagy Bor Teszt 2016‐ban jelent meg először. Előtte a témában nem készült ilyen átfogó, a változásokat is elemző körkép.

A kutatás szakmai vezetője Harsányi Dávid, a BGE Külkereskedelmi karának tanszékvezetője és Hlédik Erika, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa.

A Winelovers, a Vinoport, a Borászportál és a Borkollégium pedig a felmérés promóciójával és az eredmények publikálásával segít abban, hogy minél szélesebb kör értesüljön a Nagy Bor Teszt kitöltésének lehetőségéről és a válaszok alapján kirajzolódó trendekről.

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok