Gourmet

Végre egy hely, ahol nem kell félni az ételallergiásoknak

Szerző: Gusto
2018/12/02   |   10:24

Megnyílt a 36 Bisztró, amely azt tűzte ki céljául, hogy egészséges és természetes alapanyagokból friss és finom ételeket készít.

Egyszerre kínál kompromisszummentes és pénztárcabarát megoldásokat az ételallergiával vagy érzékenységgel élő és egészségtudatos vendégei számára.

Végre lesz egy olyan budapesti étterem, ahol senkinek nem kell úgy éreznie, hogy  egészségügyi probléma, diéta vagy akár csak személyes elvei miatt „kilóg“ a társaságból.

Az étlap megálmodója Mattheisen Mária táplálkozási szakértő és Magyarország első juice-terapeutája, aki hisz abban, hogy a „nem mentes“ igényű vendégeknek is mennyei ízélvezeteket tartogatnak a receptjei, melyeket séfjei, Horváth Ferenc és Lólé Márió emeltek éttermi színvonalúvá.

A kínálat „kiegyensúlyozott ételei“ a főbb összetevők, köztük a szénhidrát vagy a fehérje bevitelét ideális egyensúlyban tartják, ezen kívül mellőzik az tejtermékeket, a glutént, a szóját, a főzőolajat, a kukoricát, a cukrot és természetesen a tartósítószereket is.

Akik pedig napközben mégis a  hagyományos fogásokból álló ebéd mellett tennék le a voksukat, választhatják a napi business menüt is, amely ugyancsak egészséges alapanyagokból születik.

Az étteremben található cukrászdának és kávézónak, valamint széles kínálatának  köszönhetően a különféle ételallergiával, érzékenységgel rendelkező vagy diétázó vendégek az édes csábításoknak is engedhetnek: itt a cukor-, glutén-, laktóz-, tej- és tojásmentes, vegán és paleo igények kielégítése mellett, felejthetetlen desszertálmok is valóra válnak, nem beszélve a friss juice-okról.

Legolvasottabb
Megvan az év séfje, cukrásza, pékje...
Az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazták.... Tovább »
A BORtavasz 17 pillanata
Vagány rendezvény, ha tehetem, nem hagyom ki.... Tovább »
Két új Michelin-csillaggal gazdagodott Budapest
A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben.... Tovább »
Ezek a magyar borok a legkedveltebbek az európai piacon
Hol szeretik legjobban a magyar bort Európában?... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan az év séfje, cukrásza, pékje...
Az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazták.... Tovább »
A BORtavasz 17 pillanata
Vagány rendezvény, ha tehetem, nem hagyom ki.... Tovább »
Két új Michelin-csillaggal gazdagodott Budapest
A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben.... Tovább »
Ezek a magyar borok a legkedveltebbek az európai piacon
Hol szeretik legjobban a magyar bort Európában?... Tovább »
Olvasósarok