Itt az év első magyar borsikere

2019. 01. 02., 17:54
Borok
5739
By

Nem elég, hogy Roland Velich zseniális osztrák borász, de egyike azoknak, akik a legtöbbet teszik a magyar borért.

Velich kitalált egy remek projektet. A Hidden Treasures project (Rejtett Kincsek) elsősorban a Pannon borvidék (ő hívja így a Kárpát - medencét) azon termőhelyeire hívja fel a világ figyelmét, amiket ő egyedinek tart. Először megvan tehát a termőhely, utána választ borászt.

Roland Velich

Roland Velich (Weingut Moric) saját címkéje alatt eddig 2 magyar borászt tartott érdemesnek arra, hogy a 38 országot magába foglaló, 15+év alatt felépített top-horeca export hálózatába bevigyen.

Az első volt Homonna Attila Erdőbényéről, a második a somlói Kis Tamás (Somlói Vándor).

Most itt a harmadik, Philipp Oser, illetve pincészete, a Villa Tolnay Riesling-Furmint cuvée-je: 2017 Hidden Treasures Nr 3 / Villa Tolnay.

"Büszke vagyok rá, hogy a Roland Velich (Moric Weingut) által megálmodott, kiváló pannon borokat bemutató Hidden Treasures projekt egy különleges Villa Tolnay borral folytatódik" - írta a Facebookján Philipp Oser a Villa Tolnay tulajdonos-főborásza.

Philipp Oser

A tétel megkezdte nemzetközi menetelését:

90 pontot kapott Stephan Reinhardt-tól (RobertParker. com) és mintegy 40 ország csúcséttermébe jut el.

"Intenzív és friss, mély és koncentrált illat. A korty hihetetlenül friss és gyümölcsös, nagyon elegáns, ásványos és strukturált Riesling alapú házasítás. Ropogós és ízes, intenzív fehér húsú gyümölcsökre emlékeztető aromákkal. Lenyűgöző, gyönyörű bor." Stephan Reinhardt / RobertParker. com