Emberek

Éttermet nyitott az egykori olasz maffiavezér lánya

Szerző: Gusto
2019/01/10   |   16:21

Éttermet nyitott Párizsban Lucia Riina, Toto Riina, a szicíliai maffia egykori véreskezű vezérének legfiatalabb gyermeke - írja a theguardian.

A Corleone by Lucia Riina autentikus olasz és szicíliai fogásokat kínál a diadalívtől nem messze, a Daru utcában.

Az olasz média úgy tudja, hogy a festőként is ismert 39 éves nő férjével, a corleonei születésű Vincenzo Bellomóval működteti az éttermet.

Az egykor rettegett maffiavezér lánya a sajtó megkeresésére magánéletének tiszteletben tartását kérte, és közölte, hogy nem fog interjúkat adni vendéglősként.

Lucia csak apja 1993-as letartóztatása után tudta meg, hogy valójában kinek a lánya. 14 éves korától élt Corleonéban, ahol - mint mondta - elnyomottnak és a társadalmi élet peremére szorultnak érezte magát.

Lucia RiinaLucia Riina

Mivel kislánya 2017-es születése után megtagadták tőle a szokásos szociális segélyt, arra kérte az olasz államfőt, hogy fossza őt meg állampolgárságától, hogy "az egész világ megtudja, hogyan bánik az olasz politika és média csúnya, koszos és rossz gyermekeivel".

Corleone polgármestere, Ciccio Nicolosi közölte, a külügyminisztérium közbenjárását kéri annak érdekében, hogy a párizsi étteremben elválasszák városa címerét és zászlaját a Riina-névtől.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok