Emberek

Még nagyobb lesz a kihívás az idei Bocuse d'Or versenyen

A magyar csapat (kép: Fekete Antonio)
Szerző: Gusto
2019/01/15   |   10:44

Pohner Ádám és a magyar csapat 2019. január 28-án rajtol a világ legrangosabb szakácsversenyén.

A versenyt – mint minden évben – most is a SIRHA keretein belül rendezik meg. Összesen 24 ország csapatai mérik össze tudásukat. A Bocuse d'Or január 28-29-én zajlkik, mindkét nap 12-12 csapat versenyzik.

A gasztronómia Oscar-díjaA gasztronómia Oscar-díja

Pohner Ádám és  a magyar csapat az első versenynapon indul majd, második rajtolóként.

Ahogy minden évben, természetesen idén is két ételt kell majd elkészíteniük a csapatoknak, a 2019-es versenynek azonban külön szépsége, hogy a versenytémák a tavaly elhunyt Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítanak emléket. 

Pohner ÁdámPohner Ádám

A tányértéma (Joel Robuchon tiszteletére) egy igazi francia klasszikus, a zöldség chartreuse, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni. Minden csapat rendelkezésére áll majd 32 db fésűkagyló, 60 db szívkagyló, 18 db osztriga és 60 db feketekagyló, ezeket lehetőség szerint mind fel kell használni. Az ételhez csak a versenypiacon elérhető zöldségek használhatók fel.

A hústál kötelező alapanyaga a csontos borjúkaraj (5 csonttal), azonban újszerű kihívás, hogy az ételhez a csontot is fel kell használni, sőt, együtt is kell főzni vele. A hivatalos, lyoni Bocuse d'Or sajtótájékoztatón Regis Macron elmondta, "itt az alkalom, hogy egy klasszikusból igazi mestermű szülessen".

Azt kérte a versenyzőktől, hogy okozzanak meglepetést, és azt is hozzátette, hogy az idei téma igen nagy kihívás, hiszen a csonttal együtt kell elkészíteni a húst. Ez a Bocuse d'Or történetében is újdonság!

Legolvasottabb
Megvan, ki nyerte a 2019-es Bocuse d'Or-t
A gasztronómia Oscar-díja.... Tovább »
Nem győzünk csodálkozni a 2015-ös Gere Soluson
Ha vakon kóstolnánk, azt mondanánk Montalcino szülötte.... Tovább »
Balzsamecet, avagy a kulináris ízpirszing
Az étel balzsamecet nélkül olyan, mint az élet napfény nélkül.... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan, ki nyerte a 2019-es Bocuse d'Or-t
A gasztronómia Oscar-díja.... Tovább »
Nem győzünk csodálkozni a 2015-ös Gere Soluson
Ha vakon kóstolnánk, azt mondanánk Montalcino szülötte.... Tovább »
Balzsamecet, avagy a kulináris ízpirszing
Az étel balzsamecet nélkül olyan, mint az élet napfény nélkül.... Tovább »
Olvasósarok