Borok

Rengetegen versenyeztek a Debrecen bora címért

Szerző: Gusto
2019/01/18   |   17:13

Rekordszámú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen város bora versenyre.

Három kategóriában - fehér- és vörösbor, illetve pezsgő - 15 borvidék 67 pincészet 126 bora versengett azért, hogy egy évig viselhesse palackján a Debrecen város bora címkét.

Évről évre nő a résztvevők érdeklődése a verseny iránt és egyre jobb minőségű borok kerülnek az úgynevezett "vakkóstolással" pontozó zsűritagok asztalára.

  • 2019-ben a város fehérbora címet a mádi Demetervin pincészet 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el.
  • Debrecen idei vörösbora a szekszárdi Vida Péter pincészetének 2016-os évjáratú Ölelés nevű merlot bora lesz. 
  • Míg a város pezsgője címet egy évig a Sauska Tokaj Kft. Brut száraz furmint, hárslevelű, chardonnay fehér pezsgője viselheti.

A győztes borászok szombaton a város bálján vehetik át az elismerésüket és ott szolgálják fel első alkalommal a díjazott borokat, amelyekből ezer-ezer palack, illetve 600 pezsgő készül, s helyi éttermek itallapjaira is rákerül.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Megvan, ki nyerte a 2019-es Bocuse d'Or-t
A gasztronómia Oscar-díja.... Tovább »
Nem győzünk csodálkozni a 2015-ös Gere Soluson
Ha vakon kóstolnánk, azt mondanánk Montalcino szülötte.... Tovább »
Balzsamecet, avagy a kulináris ízpirszing
Az étel balzsamecet nélkül olyan, mint az élet napfény nélkül.... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan, ki nyerte a 2019-es Bocuse d'Or-t
A gasztronómia Oscar-díja.... Tovább »
Nem győzünk csodálkozni a 2015-ös Gere Soluson
Ha vakon kóstolnánk, azt mondanánk Montalcino szülötte.... Tovább »
Balzsamecet, avagy a kulináris ízpirszing
Az étel balzsamecet nélkül olyan, mint az élet napfény nélkül.... Tovább »
Olvasósarok