Kedden az egész ország a magyar csapatért fog izgulni

2019. 01. 28., 18:52
Gourmet
3705
By

Hétfő délután a Bocuse d'Or döntős országai összegyűltek a SIRHA területén berendezett METRO piacon, hogy összegyűjtsék a versenyzéshez szükséges alapanyagokat.

A Bocuse d'Or elmúlt éveiben mindig volt meglepetés alapanyag, amit a csapatok csak a piacon tudtak meg. Idén azonban ezt a szabályt nem tartották fenn. Ahogyan Pohner Ádám, a magyar csapat séfje fogalmazott: "idén a chartreuse volt a meglepetés".

A csapatoknak két ételt kell elkészíteniük: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán (elnök), Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) holnap reggel 8:10-kor rajtol majd a döntőben. Az első napon, azaz kedden tíz ország versenyzik, a magyarok kezdenek másodikként.

Ádámék magabiztosak, elszántak, és most már csak a főzésre koncentrálnak. Kedden rendkívül erős lesz a mezőny, aznap főz többek között az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is.

A piacozás előtt arról is sorsolást tartottak, hogyan alakul a kóstoló zsűrizés. Ennek megfelelően Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz majd részt.