A magyar csapat magabiztosan versenyzett

2019. 01. 29., 20:33
Gourmet
3478
By

Ma reggel 8:10-kor Pohner Ádám és a magyar Bocuse csapat megkezdte a versenyzést a Bocuse d'Or lyoni döntőjén. A versenyt idén is óriási érdeklődés övezte, és a lelátón egy magyar különítmény is képviseltette magát.

A magyar csapat kiegyensúlyozottan, magabiztosan és nyugodtan versenyzett, higgadtan kezelték az akadályokat is. A versenyidő alatt történt egy váratlan technikai probléma, elromlott a csapat sokkolója. Ez az eszköz nagyon fontos, arra való, hogy hirtelen lehessen vele lehűteni az ételt.

A meghibásodás miatt a magyar csapat hosszú perceket vesztett, ezt a csúszást azonban a tálalásra sikerült behozni, és nem okozott maradandó hiányosságokat. A helyzetet átmenetileg a mellettünk versenyző marokkói csapat oldotta meg, akik kölcsönadták a sokkolójukat arra az időre, amíg a magyar csapaté rendbejött.

Pohner Ádám, Csillag Richárd és Segal Viktor elégedetten zárták a mai versenynapot. Mindnyájan egyetértettek, hogy mindent meg tudtak valósítani, amit begyakoroltak, a maguk számára felállított követelményeknek maximálisan megfeleltek, és jól érezték magukat a Bocuse d'Or első versenynapján.

Mint arról délelőtt már hírt adtunk, Hamvas Zoltán hirtelen megbetegedése nem tette lehetővé, hogy részt vegyen a kóstolózsűriben, így a helyére - egyeztetve a francia zsűrivel – Széll Tamás ugrott be.

Hazánk eddigi legsikeresebb Bocuse d'Or versenyzője zsűriként sem újonc, Torinóban, az európai válogatón már ott volt a zsűrielnökségben, így volt alkalma rutint szerezni a kóstolásban is. Kifele a csapatnak elmondta, hogy nála előkelő helyen szerepelt a magyar hústál (Tamás a két étel közül csak az egyik zsűrizésében vett részt).

Az ételekről:

A hústéma főszereplője a Carré de Veau "Balaton" fantázianevet viseli. A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio és retek "gombóc", mustáros zöldborsó, hagyma tart, és egy rendkívül különleges "derelye".

A tányértéma a Chartreuse "Hommage Robouchon" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tormás almasaláta uborkával, zöldspárga, valamint pastis mártás.