Ez lesz az év legmosolygósabb borkóstolója

2019. 02. 23., 09:56
Egyéb
8587
By

Március 8-án ismét összejönnek Magyarország borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont.

Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu internetes magazin főszerkesztője 2017-ben könyvet írt a magyar borásznőkről. A Corvina Kiadónál megjelent Gyengébb? Nem! című kötetben 26 olyan nő szerepel, aki összekötötte életét a borral, akinek mindennapjai a szőlőtőkék között és a pincében telnek, és akinek borait egyre jobban ismeri a közönség.

A könyv megjelenése után a szerző úgy határozott, hogy ezentúl minden évben közös kóstolóra hívja a szereplőket. A meghívott pincészetek száma folyamatosan bővül, hiszen évről évre újabb és újabb hölgyek jelennek meg a hazai borélet porondján. Az idén már 32 borásznő mutatja be borait az érdeklődőknek, és jövőre várhatóan tovább növekszik a kiállítók száma.

Szabó Edit és Laposa Zsófi

8 ok, amiért szerintünk a Cherchez la Femme – Gyengébb? Nem! kóstoló kihagyhatatlan:

1. Mert minden kétséget kizáróan ez lesz az év legmosolygósabb borkóstolója.

2. Mert több bor is ezen az estén debütál. Tóth Katalin ekkor kóstoltatja először az egri Tóth Ferenc Pincészet 2018-as kadarka sillerét, Gere Andrea megmutatja a forgalomba még nem került 2017-es fekete járdoványt és syrah-t, Molnár Júlia Dóra hozza a Csendes Dűlő 2017-es, fahordóban érlelt prémium kéknyelűjét, amit rajtuk kívül még nem ízlelt senki, és Gálné Dignisz Éva is letekeri a kupakot vadonatúj gyöngyözőboráról.

3. Mert a rendezvényen két pét-nat is kóstolható lesz. Az egyiket Éless Tímea hozza a Szóló Pincészettől, a másikat Heimann Ágnes a Heimann Családi Pincészettől. (Aki nem tudja, hogy mi fán terem a pét-nat, annak főleg ott a helye.)

Heimann Ági és Nyúlné Pühra Beáta

4. Mert a Paris Budapest étterem csapata külön osztrigabárral készül, és a kagylókhoz remekül illik majd az a 21 különböző buborékos ital, amit a standoknál kínálnak. Ott lesz például Latorczai-Rácz Lilla, Susann Hanauer, Jelena Szavercsenko, Bai Edit és Osváth Fruzsina pezsgője, a habzókról és a gyöngyözőkről nem is beszélve.

5. Mert lesz két mesterkurzus is. Az egyiken a Levendula Porta sajtjait kóstoljuk hozzájuk illő borok kíséretében, a másikon a Harrer Csokoládéműhely és a Fabric Csokoládé különleges csokoládéihoz keresünk borpárt. Az előbbi háziasszonya Szabó Edit borszakíró, az utóbbié Bernáth-Ulcz Adél szőlész-borász szakmérnök lesz.

Debreczeni Mónika (Vylyan)

6. Mert a rendezvényen kedvezménnyel vásárolható meg Szabó Edit: Gyengébb? Nem! című könyve, amit aztán azonnal lehet dedikáltatni a benne szereplő borászokkal és a szerzővel.

Szabó Edit és Luka Enikő

7. Mert a borok a Helia-D-nek köszönhetően nemcsak a pohárban, hanem az arcbőrön is megcsillannak majd, a három nő által vezetett Wine A’More Travel pedig izgalmas boros utakat és kóstolókat ajánl a figyelmünkbe.

8. Mert lesz tombola is, őrületes nyereményekkel.

Még bővebben itt.

(képek forrása: borsmenta.hu)

A kategória további hírei