Ajánljuk

Megújult a Pécsi Borozó

Szerző: Gusto
2019/03/07   |   13:32

Március 8-án országszerte megjelenik a Pécsi Borozó megújult, tavaszi száma, amely immár 132 oldalon kínál olvasnivalót.

Egy kis történet

  • A Pécsi Borozó első száma 2008 tavaszán látott napvilágot, akkor elsősorban a Pannon Borrégió boréletére fókuszált a lap tartalma.
  • A legjelentősebb váltás 2016-ban következett be, amikor a Borozó megjelent az újságárusok kínálatában, előfizethetővé vált és tartalmilag is bővült, azóta alcímében is hangsúlyozottan gasztronómiai és bormagazinként jelenik meg.
  • A lap tematikája is fokozatosan szélesedett, például indulás óta nyomon követte a déli szomszédos országok boréletét, a Pannon Borrégión túl kitekintett más magyar borvidékekre is, de szisztematikusan 2019 óta mondhatjuk, hogy nem csak terjesztésében, de tartalmában is országos, sőt még inkább közép-európai.

Új struktúra

  • A lap három fő részből áll, a Pannon Borrégióval kezdődik, a gerincét Magyarország adja, de jelentős a kitekintés Közép-Európára is.
  • A szerzőgárda létszáma is emelkedett, ma mintegy negyven fős csapat áll a Pécsi Borozó mögött, egy pécsi és egy budapesti szerkesztőséggel, valamint tudósítókkal a közép-európai országokban.
  • A tartalom fele boros tematika, míg a másik felén a gasztronómia egyéb szereplői osztoznak.

Rendezvények

A Pécsi Borozó által szervezett rendezvények idén is megvalósulnak: a Portugieser du Monde, a portugieser fajta egyetlen világversenyét április 27-én rendezik meg Pécsett, a Pannon Borrégió TOP25 borának bemutatóját június 15-én tartják meg a pécsi Littke Palace-ban, míg az évzáró Pécsi Borozó Adventi Sajtószalont december 7-ére szervezik.

Legolvasottabb
Végre igazi halétterem nyílt a Balaton partján
Még bele sem szagoltunk az étlapba, máris kivívta szimpátiánkat.... Tovább »
Meghalt Niszkács Miklós
Gasztronómiai szakíró volt, a Vendéglátás magazin egykori főszerkesztője. ... Tovább »
Balatonfüred új üdvöskéje
A Zelna borok a partra költöztek.... Tovább »
Fine dining minőség bisztróárakon
Gusto13 Bistro & Delicate.... Tovább »
A St. Donát lett Magyarország legszebb birtoka
Szőlészet-Borászat kategóriában.... Tovább »
Legolvasottabb
Végre igazi halétterem nyílt a Balaton partján
Még bele sem szagoltunk az étlapba, máris kivívta szimpátiánkat.... Tovább »
Meghalt Niszkács Miklós
Gasztronómiai szakíró volt, a Vendéglátás magazin egykori főszerkesztője. ... Tovább »
Balatonfüred új üdvöskéje
A Zelna borok a partra költöztek.... Tovább »
Fine dining minőség bisztróárakon
Gusto13 Bistro & Delicate.... Tovább »
A St. Donát lett Magyarország legszebb birtoka
Szőlészet-Borászat kategóriában.... Tovább »
Olvasósarok