Itt az öt legjobb tavaszi borélmény Egerben

2019. 03. 12., 11:52
Borok
6525
By

Eger pezsgő kulturális és gasztronómiai helyszín, ahol lépten-nyomon a történelembe botlunk, és persze jócskán akad borélmény is.

Tavasszal gasztroesemények, koncertek, fesztiválok sűrűsödnek, az Egri Borműhely tagjai is számos borkóstolóval, pincelátogatással, borvacsorával, sőt még piaccal is készülnek az idelátogatóknak.

március 21., csütörtök Wine&Tech meetup Eger

Hogyan viszonyul a szőlész-borász szakma a modern technológiai innovációkhoz? Milyen applikációk, szenzoros berendezések vannak a piacon, és mit érdemes használni egy kisebb vagy nagyobb pincészetnek? A meghívott vendégek segítségével megtudhatják, mit és hogyan alkalmaznak a helyi szőlőkben és pincékben az érintettek. Bemutatkozik a SmartVineyard a Szőlőőr nevű szenzoros készülékük kapcsán, és itt lesz a Vinometer startup, akik a borkóstolás területén fejlesztettek mobilapplikációt. Egy kerekasztal-beszélgetésen pedig egri fiatal borászok elemzik az aktuális Wine&Tech helyzetet.

március 23., szombat Gál Tibor Fúzió – Slow Market

A Slow Market a régi, jó hangulatú közösségi vásárok újjáéledése modern formában. Termelőkkel, művészekkel és borászokkal lehet személyesen találkozni, beszélgetni, nézelődni, kóstolgatni, vásárolni, mindezt a Slow Living életforma szellemében kényelmesen, nem sietve. A havonta megrendezésre kerülő, ingyenes alkalmakon természetes, friss, különleges finomságokra, hiteles népi és kortárs művészekre és persze csodás tavaszi hangulatra számíthat mindenki.

április 25-28., csütörtök-vasárnap Egri Csillag Weekend & Food Truck Show

Idén 8. alkalommal rendezik meg az Egri Csillag Weekendet, ahol helyi borászatok kínálják legújabb évjáratú egri csillagukat. Ráadásul éhen sem marad senki, hiszen a tavasz első igazi országjáró Food Truck Show-ja is ezen a hétvégén lesz. A város történelmi központjában, a Dobó téren sorakoznak majd a legjobb guruló gasztronómiáját képviselő food truckok ínyenc különlegességeikkel, és persze koncertek is várják a borkedvelőket.

április 27., szombat St. Andrea Szőlőbirtok és Borászat – Gourmet Séta

Töltsön el egy kellemes napot a St. Andrea Szőlőbirtok borászaival! A Gasztroséta alatt Eger történelmi belvárosának legizgalmasabb éttermeibe (Macok Bisztró, Senátor Ház, Imola Hotel Platán Étterem), majd a Szépasszony-völgyben található St. Andrea Kedves Bisztróba látogathatnak el, ahol a borritkaságokhoz a séfek által megálmodott ételeket tálalják fel a vendégeknek. Utolsó állomásként az egerszalóki szőlőbirtokot tekinthetik meg.

május 25., szombat St. Andrea Napbor Ünnep 

A pincészet számára a St. Andrea Napbor Ünnep az év egyik legjobban várt zenei, gasztronómiai és kulturális napja. Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre, és amelyre a kerek évforduló alkalmából különleges meglepetéssel is készül a borászat. Kétóránként pincelátogatáson vehetnek részt az érdeklődők a borászok, ifj. és id. Lőrincz György társaságában, a Borbárban a legújabb St. Andrea-borokat kóstolhatják, és gasztronómiai specialitásokat falatozhatnak mellé.

Még több program itt