A hét bora

Egy bor a Tenkes-hegyről

Szerző: Rozsomák
2019/03/29   |   13:34

Inni jó, inni jó, inni tényleg jó. Különösen az ilyen szaftos-zamatos, gyümölcsökben tobzódó cuvée-t, amely nem véletlenül kapta a keresztségben a nevét.

Ipacs Szabó István, a Vylyan főborásza mellékállásban saját kis birtokát műveli a Tenkes-hegyen, a Siklós-Máriagyűd felöli oldalon.

„Amikor egy nyirkos, párás tavaszi napon megláttam ezt a területet, azonnal tudtam, hogy itt saját szőlőt akarok. Azt is tudtam, hogy magam végzek majd minden munkát, a telepítéstől a borkészítésig” - írja pincészete letisztult weboldalán.

1, 5 hektár, meleg fekvés, Kossuth-prés, kézműves szemlélet és gyakorlat.

A bor nagy része cabernet franc, kisebbik része kékfrankos.

Csodás, élénk-mély szín. Illata gyümölcskoncentrátum: meggy, cseresznye, szeder. Csupa vitalitás, amit az üdítő savak és a cizellált tanninok kortyról kortyra fokoznak.

Szerkezete finom, dzsúzos, van benne anyag, látni, ahogy vastag íveket rajzol a pohár falára.

Nagyon szerethető, nagyon tartalmas, nagyon tiszta. Nagyon nagyon szeretjük.

2750 forintért vettük a Radovinban.

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok