Emberek

Massimo Botturával dolgoznék együtt a legszívesebben

Böröcz Zsófia (fotó: Seres Zsolt)
Szerző: Gusto
2019/04/23   |   11:14

Böröcz Zsófia tíz éve foglalkozik gasztronómiával és szeretne a hazai gasztronómiai élet formálójává válni. A N’iceroll, a Thaiföldről származó fagyitechnika hazai megalkotójával az üzletem.hu készített interjút.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Örök elégedetlen vagyok, és nagyon maximalista, úgyhogy miután elérek valamit, rögtön a következő cél lebeg a szemem előtt. Így inkább úgy fogalmaznék, vannak pillanatok, amikre büszke vagyok. A csúcs még messze van, de mintha legbelül kicsit remélném is, hogy sose jön el ez az érzés, mert onnan – ahogy az én fejemben él a kép erről – csak lefele vezet az út.

Böröcz Zsófia (fotó: Seres Zsolt)Böröcz Zsófia (fotó: Seres Zsolt)

A spanyol egyetemen megvédett Innovatív étteremvezetés diplomám, vagy a 8 hónapos sztázsolás egy 3 Michelin csillagos étteremben, a Konyhafőnök győzelmem, a N’iceroll fagyizó nyitása, a Cápák között tévés üzleti showban nyújtott teljesítményem, egy-egy jól sikerült együttműködés tulajdonosokkal, aminek egy jól működő étterem a végeredménye, mind-mind olyanok, amikre jó szívvel gondolok vissza és abszolút meghatározói az eddigi pályafutásomnak.

– Milyen távra tervez?

– A gasztronómia, a vendéglátás világa folyamatos mozgásban van, ami nagyon izgalmas. Végtelenül szerencsésnek tartom magam, hogy megtaláltam ezt a hivatást, amit a hét minden napján végzek. Biztos vagyok benne, hogy ez életem végéig el fog kísérni. Konkrét tervek 3-5 éves szakaszokra vannak a fejemben, de időközben annyi mindent hozott az élet, amiből sikerült rengeteget kihozni, hogy könnyen lehet: az lesz a Zsófi tervez, az élet végez.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nem zárom ki, hogy lesz még külföldi tapasztalatszerzés, felfedezőtúra, ahol újra kicsit más szemszögből láthatok rá a munkámra. Több országban dolgoztam már, sok emberrel sodor össze a munkám, úgyhogy szerencsés vagyok így is. Ha nagyon szabadjára engedhetem a fantáziám, akkor Massimo Botturával dolgoznék együtt a legszívesebben, akár csak egy rövid ideig is.

Kép forrása: FacebookKép forrása: Facebook

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteg jó szakemberrel találkoztam az elmúlt 10 évben, véletlenül se szeretnék egyet kiemelni. Ami talán a szakmai tudásomnál is fontosabb, az a hozzáállás, az elhivatottság és a sikerorientáltság, amiben 100 százalékig a szüleim mutattak utat. Elképesztően csodálatosak mindketten, rengeteget dolgoznak a mai napig, mások érdekeit szem előtt tartva, szakmai alázattal. Ezekkel az alapelvekkel, a nagyszerű rálátásukkal és mérhetetlen szeretetükkel egyengetnek az utamon, miközben hagyják, hogy megvalósítsam önmagam, és ezért örökké hálás leszek nekik.

– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A magyar piacnak megvannak a maga korlátai, hisz sok tekintetben aprócska, mást jelent itthon a fizetőképes kereslet, mint külföldön, az étkezés tekintetében még mindig sok fejlődés előtt állunk. Mindezekkel együtt én azzal a küldetéstudattal költöztem haza, hogy szeretnék a hazai gasztronómiai élet részesévé, formálójává válni, itt szeretném megvalósítani a terveimet. A fagyizónak biztosan lennének lehetőségei a külföldi piacon is, ami elől egyáltalán nem zárkózom el, hisz egy-egy külföldi lokáció hosszútávon egy biztosabb alapot adhat a hazai működésnek is...

(A teljes interjút az uzletem.hu oldalon olvashatja.)

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok