Kiderült, ki lett idén a Borászok Borásza

2019. 04. 26., 14:37
Borászok
11251
By

A március 1-i Borászok Borásza Kóstoló Kör egyik legfontosabb célja az volt, hogy az 50 legjobb borász pontosabb és friss képet kaphasson egymás munkájáról és ezzel felelősebben szavazhasson a végső győztesre.

Ennek a díjnak ugyanis éppen az a lényege, hogy az arra legérdemesebbek, a borászok dönthessék el, maguk közül ki a legjobb.

Idén Figula Mihályt választották 2019 Borászok Borászának.

A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel.

A hagyományok tisztelete mellett munkájuk során felhasználják a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket.

A jelenleg 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőik termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatják be a borvidék sokszínűségét.

Borászok Barátja különdíj

A kibővített kuratóriumi ülésen egyúttal minden Borászok Borásza 1 főt jelölt a Borászok Barátja díjra. A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.

A Borászok Borászainak jelöltjei közül a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választotta ki a győztest, Kovács Pált. Mindenkinek egy szavazata volt, egyszerű többség döntött.