Borok

Tiffánék is megújultak

Szerző: Gusto
2019/05/06   |   09:58

Új köntöst kaptak a Tiffán Ede Pincészet borai.

Maradt a jól ismert logó, a címkék viszont letisztultabb arcot mutatnak. A váltás célja, hogy a borok eleganciájukat, harmóniájukat és kifinomult villányi stílusukat megjelenésükben is tükrözzék.

„Az elmúlt harminc év a családi hagyományok megszilárdításáról szólt. Elveink, borkészítési módszerünk nem változott. A szigorú terméskorlátozás, fegyelem és maximális odafigyelés, az ízvilágban elvárt harmónia adják boraink minoőségének alapját, amihez ma már unokáim, Tiffán Zsolt és Balázs munkája is hozzájárul” – mondja Tiffán Ede, a legendás villányi vezéregyéniségek egyike, akik a rendszerváltás után a magyar bor minőségi újjáéledéséért dolgoztak.

Az új arculat Králik Péter grafikus együttműködésével készült, az ő nevéhez fűződik a villányi REDy dizájnja is.

A Tiffán borok ezentúl négy szinten rendeződnek.

A vidám, gyümölcsös, könnyed, friss alapborok színes arculatot kaptak, ilyen a fehér és rosé, a Portugieser és az Immortal.

A classic borok, mint a Cabernet Sauvignon, Merlot, vagy Principium és Lucia visszafogottan jelennek meg fehér háttérrel.

A prémium borok pedig teljesen letisztult formában fejezik ki eleganciájukat.

A negyedik szinten pedig a kis palackszámú tételek, érdekességek kaptak helyet. Ezeket az ínyencségeket kizárólag a pincészetben vagy éttermekben kóstolhatjuk.

A TIFFÁN PINCÉSZET

A Tiffán család 1746 óta, 11 generációt átöleloően készít borokat a villányi borvidéken. Tiffán Edének nagy szerepe volt a rendszerváltás után a magyar bor minoőségi újjáéledésének és villányi kollégáival együtt a helyi borturizmus alapjait is lefektette. 1991-ben elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet, 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki, 2018-ban pedig ugyancsak elsőként vehette át a Magyar Bor Akadémia Életműdíját.

A Tiffán családi birtok szőlőterületei a borvidék legkiválóbb dűlőiben helyezkednek el: a Jammertalban, Sterntalban, Ördögárokban, Remetében, a Kopárban, valamint a Várerdőben. Tiffán Ede mindkét unokája, ifj. Tiffán Zsolt és Balázs is elkötelezte magát a családi borászat folytatása mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Minden Villánnyal és Villányban kezdődött

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok