Életmód

Mostantól robotpincérnőknek jattolhatunk Olaszországban

Szerző: Gusto
2019/05/06   |   20:00

Munkába állnak a héten Olaszország első, kínai gyártmányú robotpincérnői egy liguriai éttermében. 

A helyet hajdanán két irodalmi Nobel-díjas alkotó, Ernest Hemingway amerikai regényíró és Eugenio Montale olasz költő is gyakran felkeresett.

Az életnagyságú robotok az észak-olaszországi Rapallo tengerparti város egyik éttermében fogják felvenni a rendeléseket és kiszolgálni a vendégeket, de most még csak tesztüzemmódban vannak.

A La Stampa című olasz lap szerint a robotok a múlt héten érkeztek Kínából és a Gran Caffe Rapallo tulajdonosa, Gabriele Hu maga szerelte össze és helyezte üzembe őket a hétvégén.

A robotok női hangon beszélnek, szenzoraik segítségével navigálnak az emberek és a tárgyak között, és kérésre énekkel köszöntik a szülinaposokat.

"Egy robot természetesen nem helyettesíti az emberi munkaerőt, de megkönnyíthet bizonyos dolgokat és segíthet a kollégáknak" - mondta a 30 éves Hu, hozzátéve, hogy a robotok hivatalosan szerdán kezdik meg a munkát az étteremben.

A tulajdonos hozzátette, hogy a két "új pincérnőnek" még nincsen neve és reményei szerint a vendégek segítenek majd a névválasztásban. 

Jól jöhet egy keresztapa.

(forrás: MTI, La Stampa)

Legolvasottabb
Legolvasottabb
Olvasósarok