Borok

Kiderült, milyen lesz az idei évjárat Villányban

Szerző: Gusto
2019/08/26   |   20:16

Ezen a héten már szüretelik a jellegzetes kékszőlőfajtákat Villányban.

A portugieser szedésével indul a szüret, majd szeptember kezdetével a borvidék egész területén zajlik már a betakarítás.

A Villány jellegzetességének számító, 400 hektáron termesztett, az összes fajta közül a legnagyobb mennyiségben szüretelt kékoportóból az időjárás viszontagságai miatt átlagos évjáratú lesz az idei bor a tavalyi csúcsminőség után.

A kékoportó hektáronkénti 6-9 tonna közötti átlagtermést hoz a borvidéken, idén 7 tonna körül lehet ez az érték.

A villányi termőterület nyolcvan százalékát uraló kékszőlők közül a bordeaux-i fajtákat később kezdik szedni.

Szeptember közepén kezdik mintegy 300 hektárról szüretelni a merlot-t, 330 hektárról a cabernet franc-t.

Szeptember végén, október elején szedik a cabernet sauvignont, amelyet 440 hektáron termelnek.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
A bor, amiben még soha nem csalódtam
Első, 2011-es évjárata óta rajongója vagyok.... Tovább »
Itt egy tuti recept a meggyszezonra
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.... Tovább »
Ők versenyeznek idén az Év Strandétele díjért
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés.... Tovább »
Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.... Tovább »
Legolvasottabb
A bor, amiben még soha nem csalódtam
Első, 2011-es évjárata óta rajongója vagyok.... Tovább »
Itt egy tuti recept a meggyszezonra
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.... Tovább »
Ők versenyeznek idén az Év Strandétele díjért
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés.... Tovább »
Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.... Tovább »
Olvasósarok