Sajtpróba

Brutális sajt készül Bodrogkeresztúron

Szerző: Gusto
2019/09/06   |   19:54

Kétemberes, nagyjából negyven kilogrammos, Comte típusú sajtot készít Hegedűs Imre sajtmester szeptember 28-án, szombaton Bodrogkeresztúron.

A „mutatvány” 10 órakor kezdődik a település piacán. A közönség részt vehet a sajtkészítés teljes folyamatában, a tejfogadástól egészen a sajt megformázásáig.

A nap folyamán a piacon helyi és környékbeli termelők sajtjait, termékeit is megkóstolhatják.

Hegedűs Imre, aki egy szövetkezet elnöke is volt korábban, így vall a sajtkészítés iránti vonzalmáról a Sajtfogások című kötetben:

„Világ életemben szerettem az eszközökkel, szerszámokkal, gépekkel bánni. Mikor korábbi munkahelyem, a tejfeldolgozó üzem épült, ott is valamennyi eszközt látni, használni akartam, így keveredtem oda egy háromszáz literes sajtkádhoz. Tudni akartam, hogy mi miért van ott, mi a célja és persze, hogy hogyan is működik. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy hobbimmá vált, hogy sajtot készítsek, eleinte heti egy napot töltöttem ezzel, később jóval többet. Hosszú idő kellett ahhoz ugyanis, hogy ehető legyen a sajtom.”

(forrás: orszagsajtja.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Ebből mindent megtudhatunk a magyar sajtokról

Legolvasottabb
Bécs fizet a polgárainak, hogy étterembe menjenek
Náluk így néz ki a gasztronómia támogatása.... Tovább »
Ezt a bort vinném magammal a lakatlan szigetre
Megemelem kalapomat a spanyol címkekultúra előtt.... Tovább »
Tökmagolajat a mákos tiramisura!
Íme a desszertek világbajnoka.... Tovább »
Legolvasottabb
Bécs fizet a polgárainak, hogy étterembe menjenek
Náluk így néz ki a gasztronómia támogatása.... Tovább »
Ezt a bort vinném magammal a lakatlan szigetre
Megemelem kalapomat a spanyol címkekultúra előtt.... Tovább »
Tökmagolajat a mákos tiramisura!
Íme a desszertek világbajnoka.... Tovább »
Olvasósarok