Borok

Mi ezzel a borral ünnepeljük a cabernet franc-t

Szerző: Rozsomák
2019/12/04   |   16:33

Ma van a cabernet franc nemzetközi napja. Mi a 2015-ös Jásdi Ranolder Vörös Cabernet Franc-nal koccintunk.

Egészen fekete. Hűvös illatában negro, fűszerek, erdei fekete gyümölcsök, fekete szeder, áfonya, finoman ánizs és fekete bors.

A test tartalmas, feszes és lágy, szelíd tanninok, békés savak, kifonomult lecsengés.

Aztán gyümölcsök, gyümölcsök, ásvány. Megint fekete áfonya. Majd fűszerek. Mély, gazdag, elegáns textúra.

Tizenhat hónapig érett francia hordóban. Négy évesen került a polcokra. Volt már az „ország legjobb franc-ja” cím tulajdonosa is.

Ilyen a Balaton vörösben. Nagyon franc és nagyon Csopak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Ma van a cabernet franc nemzetközi napja

Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Olvasósarok