Gourmet

Közeledik a Bocuse d’Or magyar döntője

Szerző: Gusto
2020/01/28   |   17:20

Február 5-én, a Sirha Budapest 2020. keretein belül rendezik meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét.

Mint mindig, most is óriási a tét: a győztes csapat képviselheti Magyarországot a tallinni európai válogatón, 2020 májusában.

Kedden délelőtt lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Sirha Budapest 2020. közös sajtótájékoztatója az idén harmincadik születésnapját ünneplő Arany Kaviár Étteremben.

A sajtótájékoztatón a versenyzési sorrend is kiderült, amelyet sorsolással döntöttek el.

A versenyzési sorrend a következő:

  1. box: Kelemen Roland
  2. box: Haraszti Zsolt
  3. box: Palágyi Eszter
  4. box: Veres István
  5. box: Huszár Tibor
  6. box: Csik Gábor

Az, hogy ki lesz a magyar csapat coach-a, már decemberben hivatalossá vált. És ez a személy nem más, mint egy igazi Bocuse veterán: Volenter István.

Szerencsés fordulat, hogy a selejtező óta kiderült az egyik kötelező tallinni alapanyag a fürj, ezért a Magyar Bocuse d’Or Akadémia menet közben megváltoztatta a magyar döntő hús alapanyagát, hogy a versenyzők előre dolgozhassanak a következő versenyállomásra. A feltételek a szokásosak: a versenyzőknek 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, és két ételt kell prezentálniuk.

Legolvasottabb
A vendéglátás összeomlása az egész gazdaságot veszélyezteti
A megoldáson és a segítségnyújtáson dolgozunk.... Tovább »
Megvan a villányi borverseny abszolút győztese
Az idei megmérettetésen összesen 308 bor szállt ringbe.... Tovább »
Pompás krumplis kenyér
Zsemlének, kiflinek is isteni, és még másnap is rugalmas, puha.... Tovább »
Legolvasottabb
A vendéglátás összeomlása az egész gazdaságot veszélyezteti
A megoldáson és a segítségnyújtáson dolgozunk.... Tovább »
Megvan a villányi borverseny abszolút győztese
Az idei megmérettetésen összesen 308 bor szállt ringbe.... Tovább »
Pompás krumplis kenyér
Zsemlének, kiflinek is isteni, és még másnap is rugalmas, puha.... Tovább »
Olvasósarok