A hét bora

Még mindig ez a legtökéletesebb sushibor

Szerző: Kling József
2020/03/10   |   19:20

Sauska Tokaj Sárgamuskotály 2019.

Ha egyszer rákattanunk egy borra, annak minden évjáratát csekkoljuk.

A Sauska Tokaji Sárgamuskotály 2018-as évjáratába tavaly szerettünk bele, akkor a tökéletes sushibort találtuk meg benne.

Boldog boldogtalannak ajánlottunk, és a visszajelzések fényében azt mondhatjuk, sosem okozott csalódást.

Most végre itt a 2019-es.

Színe halvány, hűvös illata viszont annál intenzívebb: rózsa, fehér orgona, grapefruit, narancs, vilmoskörte, licsi, mangó, muskotályszőlő. Ha nagyon szét akarjuk szálazni, még mélyebbre is áshatnánk. Szárazpróbájában kőporos ásványosság.

Teste könnyed, törékeny, nem híg és nem sűrű. Nemes savak tartják egyben.

Szeretjük. Sushihoz még mindig nem találtunk tökéletesebbet.

Kulisszatitkok

  • A frissen szüretelt szőlőt néhány órás héjonáztatás után finoman préselték.
  • Tartályban, speciális élesztővel erjesztették.
  • Két hónapig tartották finomseprőn.
  • Klasszikus reduktív tétel, hordós érlelést nem kapott.
  • A Medve-dűlő bio-átállás alatt termelt gyümölcséből.

A Bortársaságnál 2390 Ft. Jó vétel.

Legolvasottabb
A bor, amiben még soha nem csalódtam
Első, 2011-es évjárata óta rajongója vagyok.... Tovább »
Itt egy tuti recept a meggyszezonra
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.... Tovább »
Ők versenyeznek idén az Év Strandétele díjért
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés.... Tovább »
Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.... Tovább »
Legolvasottabb
A bor, amiben még soha nem csalódtam
Első, 2011-es évjárata óta rajongója vagyok.... Tovább »
Itt egy tuti recept a meggyszezonra
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.... Tovább »
Ők versenyeznek idén az Év Strandétele díjért
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés.... Tovább »
Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.... Tovább »
Olvasósarok