Különleges elismerést kapott Herczeg Ágnes

2020. 04. 02., 17:43
Bloggerek
10485
By

A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit, üzleti partnereit, valamint a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak.

Idén is elindult az online közönségszavazás, háborítatlanul le is zajlott: 15 107 szavazat érkezett, és az összesítést követően a kiadó végül 353 szolgáltatónak ítélt díjat, azok 2019-es teljesítményét méltatva és elismerve.

Idén 45 kategóriában versenyeztek a szolgáltatók, így összesen 45 kategóriagyőztes is kiválasztásra került: ők a legjobbak közt az elsők, az úgynevezett ’Best in Class’ oklevelek nyertesei.

A különdíjak – amikor a szakma dönt

Idén 17 remek szakembernek ítélt a szakmai zsűri különdíjat, egyvalaki pedig különleges elismerésben részesült.

A különdíjasok kiválasztásának menete: A kiadó és a mindenkori főszerkesztő egy jól átgondolt, legalább 25 nevet tartalmazó listát terjeszt az előző év különdíjasaiból álló zsűri elé, akik élhetnek vétójoggal, vagy megerősíthetik a jelöltek pozícióját. A folyamat hosszadalmas, több nap alatt dőlt el, kik kapnak üvegszobrokat. Jövőre az idei különdíjasokból áll majd a zsűri.

KÜLÖNDÍJASOK

ÉLETMŰDÍJ: Meskál Tibor, a régi vágású úriember, aki egész karrierjét luxusszállodákban töltötte, s akinek a személye a budapesti Corinthia szállóban már-már fogalom.

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSAI: Sameer Hamdan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Group tulajdonosai, a magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, a Párisi Udvar Hotel Budapest üzemeltetői.

AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Poncsák Pál, az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója, azért, amit Miskolc idegenforgalmáért tett.

AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA: Pintér Máté, a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője.

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESEI: Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs, akik egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropub-ot.

AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE: Ásványi Rita, az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel.

AZ ÉV SÉFJE: Veres István, a tavaly Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje, és a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese.

Veres István Babel Budapest (fotó: facebook)

AZ ÉV EXECUTIVE SÉFJE: Roland Holzer, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel.

AZ ÉV CUKRÁSZA: Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal bekerült a So Good magazinba, amit korábban magyar cukrász még nem tudott megugrani.

AZ ÉV PÉKJE: Kovács Bea, aki néha énekel a kenyereinek, de nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így.

AZ ÉV GASZTRO-VIDEÓSA: Terei Miklós, a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztro-rendezvénynek.

AZ ÉV GASZTRO-SHOWMANJE: Lakatos Márk, az igencsak sokoldalú, vendéglátós-stylist és szakácskönyv-szerző gasztro-arc

AZ ÉV GASZTROBORÁSZA: Mérész Sándor, az Etyeki Kúria borásza, aki véletlenül lett borász, bár aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!

Mérész Sándor

AZ ÉV SOMMELIER-JE: Evans Viktória, aki 2019. januárja óta a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten.

KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT

Fotó: Szmodits Balázs

Kapja: Herczeg Ágnes, a Lidl és a Danubius szállodák borstratégiai tanácsadója, borbíra és oktató, nemzetközi borszakértő, sőt a borszakma egyik legígéretesebb szakértője 2019-től, mióta elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat.

+++

A díjak átadása a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel nem a megszokott mederben zajlik. A 27. Best of Budapest & Hungary Gálát nem tudták megrendezni, és az azt követő díjátadó is elmaradt.

„Igyekszünk a magunk módján mindent megtenni a járvány lassításának érdekében, ezért úgy határoztunk, hogy minimálisra korlátozzuk a személyes érintkezést, és erre buzdítjuk minden nyertesünket is. Az okleveleket és a minősítést jelző logót e-mailben küldjük ki nyerteseinknek” – nyilatkozta Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest & Hungary főszerkesztője.