A hét bora

Ezt tudja a sauvignon blanc a világ egyik legjobb pincészetéből

Szerző: Móser Imre
2020/06/04   |   19:07

Az Errazurizt másfél évszázada alapította Don Maximiano Errazuriz egy olyan területen (az Aconcagua- és a Casablanca-völgyben), ahol akkoriban senkinek sem jutott eszébe szőlőt telepíteni.

Ma a család hatodik generációja vezeti a birtokot Eduardo Chadwick személyében, aki 2008-ban elnyerte a Wine Personality of the Year megtisztelő címet.

Ugyanebben az évben egyszerre két országban (Chile, Anglia) választották az Errazurizt az Év pincészetének, valamint az International Wine and Spirit nekik ítélte a Legjobb chilei termelőnek járó elismerést.

Az Errazuriz a világ 100 legjobb borászatának egyike. 

Szeretjük a chilei borokat. Az Errazuriz Reserva Sauvignon blanc-ja pedig régi kedvencünk. Most a 2019-est kóstoltuk.

Illata fajtaklasszikus, de nem a macskapisis, hanem a hűvös, zöld fűszeres, fehér borsos stílust képviseli. Bár nagyon direkt, olyan hihetetlenül intenzív, hogy azt szinte képtelenség a természetesség számlájára írni, de ugyanakkor elképesztően vonzó.

Illatban a zöld füvek, növények mellett ott figyelnek a gyümölcsök is (őszibarack, alma, egres), mindez az ízben is konzekvensen megjelenik, de még rafináltabb, még szofisztikáltabb szinten.

Savai bámulatosak, az egész korty tele van elektromos vibrálással, miközben struktúrája telt, textúrája krémes.

Nagyon jó inni.

5250 Ft a Bortársaságnál

Legolvasottabb
A bor, amiben még soha nem csalódtam
Első, 2011-es évjárata óta rajongója vagyok.... Tovább »
Itt egy tuti recept a meggyszezonra
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.... Tovább »
Ők versenyeznek idén az Év Strandétele díjért
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés.... Tovább »
Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.... Tovább »
Legolvasottabb
A bor, amiben még soha nem csalódtam
Első, 2011-es évjárata óta rajongója vagyok.... Tovább »
Itt egy tuti recept a meggyszezonra
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.... Tovább »
Ők versenyeznek idén az Év Strandétele díjért
Az idén kétfordulós lett a megmérettetés.... Tovább »
Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.... Tovább »
Olvasósarok