Bezárt a Baraka

2020. 06. 17., 08:03
Gourmet
4073
By

Tartsunk ki együtt... | Let's get through this together... „Levághatod az összes virágot, de a tavasz eljövetelét semmi sem állíthatja meg.” Amint a körülmények engedik, az új tavaszi menünkkel nyitjuk újra a Barakát. Addig is várakozzunk együtt, maradjatok otthon, vigyázzatok magatokra!

Március 29-én még ezt posztolta a Baraka, a Michelin Guide által ajánlott budapesti top étterem a facebookján.

Ma meg azt írja a Dining Guide: „Egy top étteremmel kevesebb Budapesten: a Vörösmarty térhez közeli Baraka mindig is leginkább a külföldi közönséget szólította meg, így a járvány utáni bezárásuk nagy meglepetést nem okozott, de egy magas színvonalon teljesítő étteremtől búcsúzunk.

A Baraka koncepciója és annak megvalósítása bármelyik európai nagyvárosban megállta volna a helyét – megjelenésében, minőségében, alapanyag-használatában és a konyha stílusában is létjogosultsága volt a topéttermek között, ugyanakkor a magyar vendégek szívébe nem sikerült belopnia magát. Tavaly ősszel tehetséges, Brazíliában felnőtt séfjüket, André Bicalho-t a jelentős külföldi tapasztalatokkal hazatért Keve Márton váltotta, de őt már nem láthattuk igazán kibontakozni a belvárosi étterem konyhájának élén.”

(Képek forrása: Baraka)