Borok

Legendás borozót indít újra Figula és az Oliva étterem

Szerző: Gusto
2020/07/16   |   11:53

Július 17-én 15.30-kor emléktábla-avatással egybekötött megnyitó után újra élettel telik meg a legendás balatonfüredi Tölgyfa Csárda.

A füredi városképet alapjaiban meghatározó épületegyüttest, melynek része egy pazar balatoni panorámás Borkert és két több száz éves pince is, a Figula család újította fel, megőrizve az épület eredeti állapotát.

Az újraéledő borozó csodálatos környezetben, a vidék legjobb dűlőiből származó kiváló borokkal, és a veszprémi Oliva étterem helyi alapanyagokból készített hidegtálaival, magyaros “tapas-konyhával” várja az idelátogatót.

A pénteki nyitás nem csupán egy kellemes borturisztikai központ működésének elindítása, hanem tisztelgés egy többszáz éves tradíció előtt is. Az emléktáblát Csizmazia Darab József, a híres magyar szőlőnemesítő fia avatja fel.

Ennek a tősgyökeres füredi családnak a tulajdonában volt anno a „nagypince” épülete, és a Tolnay családdal (Figula család ősei anyai ágon) telekszomszédok voltak, nem mellesleg mindkét családfő meghatározó szerepet játszott az észak-balatoni szőlészet és borászat területén.

(forrás: sajtóanyag)

Legolvasottabb
Mindig is erre a sörre vágytam
A műfaj legavatottabb ismerőinek is teljesen új élményt jelenthet.... Tovább »
A bor, ami nélkül nincs nyár
Ezt a minőséget-színvonalat tessék utánozni valamennyi borvidéken.... Tovább »
Ez az olívaolaj tényleg megérdemelte a 100 pontot
Ráadásul 100 százalék hojiblanca fajtából préselték.... Tovább »
Legolvasottabb
Mindig is erre a sörre vágytam
A műfaj legavatottabb ismerőinek is teljesen új élményt jelenthet.... Tovább »
A bor, ami nélkül nincs nyár
Ezt a minőséget-színvonalat tessék utánozni valamennyi borvidéken.... Tovább »
Ez az olívaolaj tényleg megérdemelte a 100 pontot
Ráadásul 100 százalék hojiblanca fajtából préselték.... Tovább »
Olvasósarok