Ízek

Újabb 7 nemzetközi díjat zsebelt be a magyar drazsémágus

Szerző: Gusto
2020/07/17   |   15:00

A világsikerű csokoládé-különlegességeiről ismert chocoMe számára ismét igazi nyári díjesővel végződött a július 9-ei International Chocolate Awards Kelet-Európai versenye.

A magyar manufaktúra összes benevezett terméke érmet szerzett: két arany-, két ezüstérmet és három különdíjat kapott az ezúttal online közvetített díjátadón.

A kifinomult ízlésű, nemzetközi bírák ezüstéremmel jutalmazták a chocoMe Petit 21 mangó töltelékkel hódító, ínycsiklandó étcsokoládé lapocskáit, sőt, ez a desszertkülönlegesség különdíjat kapott a kiemelkedően magas minőségű alapanyagok használatáért.

A chocoMe Raffinée 3 nevet viselő, különleges drazséválogatás három íze is kiemelkedően szerepelt a rangos megmérettetésen: kettő közülük szintén alapanyag-különdíjas is lett. Egyikük a pikáns Nepáli Timur borsos couverture-rel bevont szicíliai mandula, amelynek tehát - amellett, hogy aranyérmesként végzett – összetevői, a szicíliai, roppanós Tuono mandulaszemek, a bársonyos mandula couverture és a Nepálból származó, friss, grapefruitos ízjegyeket hordozó, bizsergető Timur bors külön-külön is meghódították a zsűritagok szívét.

A másik duplán díjazott aranygyőztes az Étcsokoládéval és yuzu couverture-rel bevont szicília mandula, amelynek ínyenc étcsokoládéja egyenesen Madagaszkárról származik. Ezt csokoládékölteményt - többek közt - az egzotikus citrusféle, a yuzu kirobbanó frissessége és leheletnyi parfümössége teszi emlékezetessé.

Az exkluzív drazséválogatás harmadik tagja, a Mogyorós tejcsokoládéval és passion fruit couverture-rel bevont Piemonte-i mogyoró, mennyei ízvilágával ezüstérmesként végzett a regionális döntőben.

Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója és tulajdonosa tehát idén is rászolgált a tavaly Monica Meschinitől, az International Chocolate Awards főszervezőjétől kapott, „Drazsémágus” titulusra – a chocoMe továbbra is elkötelezetten hisz benne, hogy a mámorító csokoládécsábítások megbízhatóan édesítik meg a napjainkat, akár egy rendhagyó időszakban is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A Kisgömb utcában készül a világ legfinomabb csokija

Legolvasottabb
Mindig is erre a sörre vágytam
A műfaj legavatottabb ismerőinek is teljesen új élményt jelenthet.... Tovább »
A bor, ami nélkül nincs nyár
Ezt a minőséget-színvonalat tessék utánozni valamennyi borvidéken.... Tovább »
Ez az olívaolaj tényleg megérdemelte a 100 pontot
Ráadásul 100 százalék hojiblanca fajtából préselték.... Tovább »
Legolvasottabb
Mindig is erre a sörre vágytam
A műfaj legavatottabb ismerőinek is teljesen új élményt jelenthet.... Tovább »
A bor, ami nélkül nincs nyár
Ezt a minőséget-színvonalat tessék utánozni valamennyi borvidéken.... Tovább »
Ez az olívaolaj tényleg megérdemelte a 100 pontot
Ráadásul 100 százalék hojiblanca fajtából préselték.... Tovább »
Olvasósarok