Ízek

Népszerű gyorséttermet záratott be a Nébih

Szerző: Gusto
2020/08/07   |   20:00

A vendéglátás bizalmi játék. Bármilyen körültekintően választunk is éttermet, sosem lehetünk benne száz százalékig biztosak, hogy ami a tányérunkra kerül, tökéletesen friss és nem érte semmilyen szennyeződés.

Ha az otthonunkba rendeljük az ételt, a kockázat annyival nagyobb, hogy a csomagolás és a szállítás során is történhet baki, viszont megtehetjük – sőt a szakemberek biztatnak is erre –, hogy fogyasztás előtt felforrósítjuk az ételt, és ezzel elpusztítjuk az esetleges kórokozókat.

Öt kategóriában – pizzák, tészták, frissensültek, hamburgerek, távol-keleti levesek – összesen 26 készételt rendelt házhoz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kóstolócsapata, ebből háromnál a laboratóriumi vizsgálat szennyezettséget jelző mikroorganizmust mutatott ki. Egy frissensültben Escherichia coli baktérium volt, két esetben pedig magas Coliform és mikroorganizmus számot állapítottak meg – ezek jelenléte súlyos élelmiszerbiztonsági hiba, hiszen megbetegedést okozhatnak.

Az érintett három vendéglátóegységben (Zing Burger, Theo Papa konyhája, Pasarét Club Étterem) helyszíni ellenőrzést tartottak, két helyen lejárt minőségű, illetve jelöletlen, nem nyomon követhető alapanyagokat is találtak. A Theo Papa működését ideiglenesen felfüggesztették, a másik kettőnél csak bírságot szabtak ki.

A teszt pontos eredményéről, a bevizsgált tételekről itt olvashatnak.

Legolvasottabb
Egy magyar srác a Földközi-tengerben érlel borokat
Na de mi értelme leereszteni a palackokat a tenger mélyére?... Tovább »
Tokaji pincészet tarolt a nemzetközi borversenyen
A képzeletbeli dobogó mindhárom fokát elfoglalta!... Tovább »
Megtaláltuk a legszebb magyar cabernet franc-t
Annyit elárulhatunk, nem villányi.... Tovább »
Ebben a fajtában ott van a nagybor lehetősége
A fajta nem veszik el az összképben, de a fókusz inkább a termőhelyen van.... Tovább »
Bolond, aki nem otthon készíti a pesztót
A házi verzió minimális erőfeszítéssel is veri a boltit.... Tovább »
Legolvasottabb
Egy magyar srác a Földközi-tengerben érlel borokat
Na de mi értelme leereszteni a palackokat a tenger mélyére?... Tovább »
Tokaji pincészet tarolt a nemzetközi borversenyen
A képzeletbeli dobogó mindhárom fokát elfoglalta!... Tovább »
Megtaláltuk a legszebb magyar cabernet franc-t
Annyit elárulhatunk, nem villányi.... Tovább »
Ebben a fajtában ott van a nagybor lehetősége
A fajta nem veszik el az összképben, de a fókusz inkább a termőhelyen van.... Tovább »
Bolond, aki nem otthon készíti a pesztót
A házi verzió minimális erőfeszítéssel is veri a boltit.... Tovább »
Olvasósarok