Buborékláz

Ha csak egy rozé pezsgőt, akkor most ezt

Szerző: Móser Imre
2020/08/24   |   11:04

Magam is meglepődtem, hogy idén nyáron mennyi rozé pezsgő került elém. Volt köztük champagne, hazai és cava is. A versenyt ez utóbbi nyerte.

Pinot noir és garnacha küvéje, max 15 hónapig érlelődött palackban.

Színe lazacrózsaszín ezüst csillámokkal a szélén. Illatában friss fekete bogyós gyümölcsök és napsütötte, fehér húsú őszibarack versenyzik egymással.

A legfinomabb buborékszerkezet, amivel mostanában találkoztam. Krémes, már-már tejszínes hatású. Olvad a nyelven, mint a hópehely.

Elegáns, kedves pezsgő, amit a lassan kedvencünkké avanzsáló Rimarts jegyez.

A Vino Castillo borházban vettük 5190 forintért.

Legolvasottabb
Egy magyar srác a Földközi-tengerben érlel borokat
Na de mi értelme leereszteni a palackokat a tenger mélyére?... Tovább »
Tokaji pincészet tarolt a nemzetközi borversenyen
A képzeletbeli dobogó mindhárom fokát elfoglalta!... Tovább »
Megtaláltuk a legszebb magyar cabernet franc-t
Annyit elárulhatunk, nem villányi.... Tovább »
Ebben a fajtában ott van a nagybor lehetősége
A fajta nem veszik el az összképben, de a fókusz inkább a termőhelyen van.... Tovább »
Bolond, aki nem otthon készíti a pesztót
A házi verzió minimális erőfeszítéssel is veri a boltit.... Tovább »
Legolvasottabb
Egy magyar srác a Földközi-tengerben érlel borokat
Na de mi értelme leereszteni a palackokat a tenger mélyére?... Tovább »
Tokaji pincészet tarolt a nemzetközi borversenyen
A képzeletbeli dobogó mindhárom fokát elfoglalta!... Tovább »
Megtaláltuk a legszebb magyar cabernet franc-t
Annyit elárulhatunk, nem villányi.... Tovább »
Ebben a fajtában ott van a nagybor lehetősége
A fajta nem veszik el az összképben, de a fókusz inkább a termőhelyen van.... Tovább »
Bolond, aki nem otthon készíti a pesztót
A házi verzió minimális erőfeszítéssel is veri a boltit.... Tovább »
Olvasósarok