Emberek

1700 eurós nettó minimálbért vezetett be az éttermében

Kép forrása: Max Stiegl facebook
Szerző: Gusto
2020/09/19   |   12:36

Max Stiegl a Fertő tó osztrák oldalán, Purbachban vezeti a Gut Purbach étterem konyháját.

A séf szerint a koronavírustól eltekintve is kritikus a helyzet a gasztronómiában, radikális változtatásokra van szükség, különben hamarosan nem lesz ember, aki hajlandó lenne ezen a területen munkát vállalni.

Gut PurbachGut Purbach

Max Stiegl azt javasolja, vezessék be a nettó 1700 eurós (611 000 Ft) minimálbért. Ez a munkáltatónak több mint 3000 euró megterhelést jelent, ami a séf szerint még kikalkulálható összeg.

Stiegl nem a levegőbe beszél, ő maga életbe is lépteti követelését a saját éttermében. „Egyrészt siránkozunk, hogy nincs elég munkaerő, másrészt nem vagyunk hajlandók tisztességesen megfizetni az embereket” – nyilatkozta a séf a Kronen Zeitungnak

PurbachPurbach

Az alkalmazottaknak érezniük kell, hogy fontosnak tartják és megbecsülik a munkájukat, állítja a séf. Lehet, hogy ehhez egy kicsit emelni kell az árakat, de ez nem fogja eltántorítani a vendégeket az étterembe járástól. Emellett fontos lenne csökkenteni a munkáltatói járulékokat. Egy biztos, ha nem teszünk semmit, hamarosan nem lesz, aki főzzön, kiszolgáljon, mosogasson a vendéglátóhelyeken.

Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Olvasósarok