Az egész világ Badacsonyba költözik
Októbertől áprilisig Badacsonyban megmászhatjuk a gasztronómia csúcsait: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.
A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
A Gasztrohegy csapata is szeret utazni, más országokban inspirálódni. Idén úgy döntöttek, az új évad első hétvégéjét a világok ízeinek szentelik. Így aki október 17-18-án Badacsonyba látogat, akár gyalog bejárhatja képzeletben a világot, Francia Polinéziától kezdve Mexikón át egészen Thaiföldig, a Hableánytól a Kisfaludy-házon át a Tölgyes Kúriáig, és tovább...
„Ez egy olyan fesztivál, ami nem fesztivál. Úgy, és akkor indulsz neki, amikor csak szeretnél – ehhez keretet ad a Gasztrohegy-jegy, vagy az 5 kóstolót tartalmazó, szabadon felhasználható Gasztrohegy bérlet. Mindenki a saját ritmusában járhatja végig a helyeket és a hegyet, és mivel a legtöbb vendéglátóhely közel van egymáshoz, bőven adódik alkalom egy bámészkodós, őszi sétára. Ilyenkor van idő és tér kóstolni, találkozni, beszélgetni, találkozni a helyiekkel, a vendéglátókkal. A világok konyhája hétvége azonnal beakadt a társaságnak, hiszen idén nekünk sem volt alkalmunk utazni. Így az ízek mentén most mi is kalandozhatunk kicsit” – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.
Gasztrohegy a világ körül! Október 17-18.
Lássuk, mit kóstolhatunk az egyes vendéglátóhelyeken:
- Bonvino Borbár • AUSZTRÁLIA: Ausztrál ízelítő: Kenguru, krokodil, grillen sült füstös csirke • Desszert: Pavlova torta
- Borbarátok Vendéglő • TÖRÖKORSZÁG: Borjú Adana bulgur ezme saláta • Török sült tejberizs, kókusz, pisztácia
- Hableány • VIETNAM: Kókusztejes halleves, koriander, lime • Ragadós malac mentával, tojással, üvegtésztával
- Istvándy Borműhely • PERU: Ceviche, avokádó, kukorica • Pácolt marhaszív, édes burgonya, spenót, burgonya, kukorica
- Kisfaludy-ház • AUSZTRIA: Szaftos sertéssült • Kaiserschmarrn/Császármorzsa
- Laposa Birtok • FRANCIA POLINÉZIA: Kókusztejes polinéz nyers halsaláta • Sült fánk, kókusz karamell
- Pláne Badacsony borterasz • THAIFÖLD: Tom Kha Goong
- Tilia Borvendéglő • MAROKKÓ: Csicseriborsó leves • Báránytajine, kuszkusszal, kefta marhahúsból
- Tölgyes Kúria • MEXIKÓ: Pikáns kukorica krémleves • Carne Asada marhasült, tortilla, avokádó saláta
- Vánkos • FRANCIAORSZÁG: Francia hagymaleves, libamáj créme brulée, házi brioche / Vega: sütőtök créme brulée
2020/21 GASZTROHEGY ALKALMAK
- Október 17-18. Világok konyhája
- November 28-29. Halak a hegyen
- December 27-28-29. Gasztrohegy ADVENT / Irodalmi ízek
- Január 23-24. Marhaságok
- Február 20-21. Vadak a hegyen
- Március 20-21. Füstölgés
- Április 17-18. Vega Badacsony
RÉSZTVEVŐK:
- Hableány
- Laposa terasz
- Pláne Badacsony
- Bonvino Borbár
- Kisfaludy ház
- Tilia Borvendéglő
- Istvándy Birtok és Borműhely
- Borbarátok
- Tölgyes kúria
- Vánkos
GASZTROHEGY-jegy • Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára – 1500 Ft
GASZTROHEGY-bérlet • Kedvezményes, 5 szabadon választott vendéglátóhely Gasztrohegy fogását tartalmazó bérlet egy adott hétvégére + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára – 11500 Ft
+ A la carte • Természetesen bármelyik vendéglátóhelyre be lehet térni “csak úgy”, Gasztrohegy fogásokat kóstolni.
Szállások, tippek: Hotel Neptun, Borbarátok, Hotel Bonvino, Vánkos, Villa Sandahl, Óbester, Villa Kabala, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház