Ajánljuk

Az egész világ Badacsonyba költözik

Szerző: Gusto
2020/10/07   |   19:40

Októbertől áprilisig Badacsonyban megmászhatjuk a gasztronómia csúcsait: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. 

A Gasztrohegy csapata is szeret utazni, más országokban inspirálódni. Idén úgy döntöttek, az új évad első hétvégéjét a világok ízeinek szentelik. Így aki október 17-18-án Badacsonyba látogat, akár gyalog bejárhatja képzeletben a világot, Francia Polinéziától kezdve Mexikón át egészen Thaiföldig, a Hableánytól a Kisfaludy-házon át a Tölgyes Kúriáig, és tovább...

„Ez egy olyan fesztivál, ami nem fesztivál. Úgy, és akkor indulsz neki, amikor csak szeretnél – ehhez keretet ad a Gasztrohegy-jegy, vagy az 5 kóstolót tartalmazó, szabadon felhasználható Gasztrohegy bérlet. Mindenki a saját ritmusában járhatja végig a helyeket és a hegyet, és mivel a legtöbb vendéglátóhely közel van egymáshoz, bőven adódik alkalom egy bámészkodós, őszi sétára. Ilyenkor van idő és tér kóstolni, találkozni, beszélgetni, találkozni a helyiekkel, a vendéglátókkal. A világok konyhája hétvége azonnal beakadt a társaságnak, hiszen idén nekünk sem volt alkalmunk utazni. Így az ízek mentén most mi is kalandozhatunk kicsit” – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.

Gasztrohegy a világ körül! Október 17-18. 

Lássuk, mit kóstolhatunk az egyes vendéglátóhelyeken:

  • Bonvino Borbár • AUSZTRÁLIA: Ausztrál ízelítő: Kenguru, krokodil, grillen sült füstös csirke • Desszert: Pavlova torta
  • Borbarátok Vendéglő • TÖRÖKORSZÁG: Borjú Adana bulgur ezme saláta • Török sült tejberizs, kókusz, pisztácia
  • Hableány • VIETNAM: Kókusztejes halleves, koriander, lime • Ragadós malac mentával, tojással, üvegtésztával
  • Istvándy Borműhely • PERU: Ceviche, avokádó, kukorica • Pácolt marhaszív, édes burgonya, spenót, burgonya, kukorica
  • Kisfaludy-ház • AUSZTRIA: Szaftos sertéssült • Kaiserschmarrn/Császármorzsa
  • Laposa Birtok • FRANCIA POLINÉZIA: Kókusztejes polinéz nyers halsaláta • Sült fánk, kókusz karamell
  • Pláne Badacsony borterasz • THAIFÖLD: Tom Kha Goong
  • Tilia Borvendéglő • MAROKKÓ: Csicseriborsó leves • Báránytajine, kuszkusszal, kefta marhahúsból
  • Tölgyes Kúria • MEXIKÓ: Pikáns kukorica krémleves • Carne Asada marhasült, tortilla, avokádó saláta
  • Vánkos • FRANCIAORSZÁG: Francia hagymaleves, libamáj créme brulée, házi brioche / Vega: sütőtök créme brulée

2020/21 GASZTROHEGY ALKALMAK

  • Október 17-18. Világok konyhája
  • November 28-29. Halak a hegyen
  • December 27-28-29. Gasztrohegy ADVENT / Irodalmi ízek
  • Január 23-24. Marhaságok
  • Február 20-21. Vadak a hegyen
  • Március 20-21. Füstölgés
  • Április 17-18. Vega Badacsony

RÉSZTVEVŐK:

  • Hableány
  • Laposa terasz
  • Pláne Badacsony
  • Bonvino Borbár
  • Kisfaludy ház
  • Tilia Borvendéglő
  • Istvándy Birtok és Borműhely
  • Borbarátok
  • Tölgyes kúria
  • Vánkos

GASZTROHEGY-jegy • Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára – 1500 Ft

GASZTROHEGY-bérlet • Kedvezményes, 5 szabadon választott vendéglátóhely Gasztrohegy fogását tartalmazó bérlet egy adott hétvégére + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára – 11500 Ft

+ A la carte • Természetesen bármelyik vendéglátóhelyre be lehet térni “csak úgy”, Gasztrohegy fogásokat kóstolni.

Szállások, tippek: Hotel Neptun, Borbarátok, Hotel Bonvino, Vánkos, Villa Sandahl, Óbester, Villa Kabala, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház

Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Olvasósarok