Gourmet

A magyar csapat is ott lesz Lyonban!

Szerző: Gusto
2020/10/16   |   17:08

Veres István és csapata a kilencedik helyen végzett, bejutott a 2021-es lyoni Bocuse d'Or világdöntőbe.

A járványhelyzet miatt nagyon sokan visszamondták a versenyt. A két napos megmérettetésre nem engedtek be szurkolókat, a csapatokat folyamatosan tesztelték.

A csapatok 5 óra 35 perc alatt két ételt készítettek. A hústéma fürj, a haltéma az afrikai harcsa volt.

A magyar csapat két tányérja:

HalételHalétel

HúsételHúsétel

Október 16-án 17 csapat közül tíz jutott tovább a lyoni döntőre. Az eredmény:

Arany: Norvégia
Ezüst: Dánia
Bronz: Svédország

A magyar csapat: Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István couch kilencedik lett, bejutott a 2021-es lyoni Bocuse d'Or világdöntőbe.

Különdíjak:

  • A legjobb commis: Finnország - Anni Peräkylä
  • A legjobb haltányér: Izland
  • A legjobb hústál: Franciaország

Képek forrása: Magyar Bocuse d'Or

Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Legolvasottabb
Ilyen finom pizzát utoljára az Anyukám mondtában ettem
Mitől is valódi nápolyi pizza a nápolyi pizza?... Tovább »
Ha csak a címkén múlna, ezt a bort sose venném le a polcról
A bor fantázianeve sem dobogtatja meg a szívemet.... Tovább »
Szexista hirdetéssel keres munkaerőt a Pékműhely
Ne csak a kenyér legyen minőségi, hanem a szemlélet is.... Tovább »
Mintha forró lávát innék
A neve fogalom, stílusának komoly rajongói vannak.... Tovább »
Ez a legkülönlegesebb pezsgő, amit valaha kóstoltunk
Grand cru besorolású pezsgőből az első élményünk.... Tovább »
Olvasósarok