Életmód

Borzasztó, mit esznek a gyerekeink az iskolai büfékben

Van megoldás
Szerző: Gusto
2017/03/03   |   13:26

Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), a kezdeményezést támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is.

Király Nóra, a Ficsak alapítója csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években sok szülő kereste meg a szervezetet azzal, hogy nem elégedettek az iskolai büfék kínálatával. A szervezet felmérést végzett, és arra jutott, hogy "borzasztóak" az állapotok, mert a gyerekek korlátlanul, felügyelet nélkül vásárolhatnak meg magas só- és cukortartalmú ételeket - fogalmazott Király Nóra.

A Ficsak ezért az Emmi támogatásával társadalmi összefogásra buzdít, hogy a jövőben biztosítva legyen a gyerekek egészséges életmódja akkor is, ha a büfében vásárolnak ételeket - közölte a szervezet vezetője.

Magyarországon nagyon magas az elhízott, szív- és érrendszeri betegségekkel küzdő felnőttek száma, a problémák jelentős része pedig a gyermekkorra vezethető vissza. Jelenleg hétévesen minden negyedik kislányt és ötödik kisfiút érint az elhízás problémája.

Kovács Lázár séf a sajtótájékoztató végén bemutatott egy egészséges ételekből összeállított kosarat, benne például gyümölcssalátával, magas hústartalmú felvágottakkal, különböző magvakkal és egészséges ivólevekkel.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Rendet tesz a Lidl a zöldség-gyümölcs piacon
Egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki.... Tovább »
Megtöltik a Holdat a világkonyhával
Február 9-11-én a Töltött Hold Gasztrovíkenden a világkonyhákon lesz a hangsúly... Tovább »
Legolvasottabb
Rendet tesz a Lidl a zöldség-gyümölcs piacon
Egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki.... Tovább »
Megtöltik a Holdat a világkonyhával
Február 9-11-én a Töltött Hold Gasztrovíkenden a világkonyhákon lesz a hangsúly... Tovább »
Olvasósarok