Ízek

Két magyar is kijutott a fagyi EB-re

Somogyi Renáta, Bringatanya
Szerző: Gusto
2017/04/17   |   11:22

A területi fordulón két magyar vállalkozás jutott tovább a júliusi, Olaszországban rendezendő európai döntőbe. 

A Székesfehérváron és Budapesten cukrászdát üzemeltető Damniczki mellett a Balatonnál kedvelt gyenesdiási Bringatanya utazhat ki - írja a magyarkonyhaonline.

A Carpigiani névre hallgató, fagylaltgépeket gyártó óriáscég rendezi a Gelato World Tourt, amely a műfaj legjelentősebb versenye, ahol több kontinens kézműves mesterei versenyeznek egymással.

A júliusi forduló továbbjutói a szeptemberi világdöntőn mutathatják meg, mit tudnak.

DamniczkiékDamniczkiék

Damniczki Balázs a Magyar Konyha Online-nak elmondta: „Vevőink kedvence a 2013-as év fagylaltja, a vörösboros málna. Ennek tartós sikere inspirált minket abban, hogy most megemelt málnatartalommal savasabbá téve, bergamottal és pisztáciával kiegészítve mutassuk be.

Vörösboros málna (fotó: Zirig Árpi)Vörösboros málna (fotó: Zirig Árpi)

Úgy tűnik működött, remélem, az Európa-bajnokság zsűrije is kedvelni fogja – sosem jutott még ki magyar a Gelato World Tourra, így kíváncsian és izgatottan várjuk, milyen lesz belülről, versenyzőként megélni a rendezvényt.”

Somogyi Renáta a Bringatanyából különleges ízkombinációval jutott tovább: csokifagylaltja 70,5 százalékos Sao Toméi kakaóval készült, amit maracujával "fűszerezett". 

Legolvasottabb
Rendet tesz a Lidl a zöldség-gyümölcs piacon
Egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki.... Tovább »
Megtöltik a Holdat a világkonyhával
Február 9-11-én a Töltött Hold Gasztrovíkenden a világkonyhákon lesz a hangsúly... Tovább »
Legolvasottabb
Rendet tesz a Lidl a zöldség-gyümölcs piacon
Egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki.... Tovább »
Megtöltik a Holdat a világkonyhával
Február 9-11-én a Töltött Hold Gasztrovíkenden a világkonyhákon lesz a hangsúly... Tovább »
Olvasósarok